Okt 08 sön 2017

SJ Göteborg tur och retur

Jag har just avverkat en hastigt påkommen tur-och-returresa till Göteborg. Självklart tog jag bilen. Varför välja ett dyrare alternativ så som SJ? Tågbiljett tur och retur skulle gå på närmare 800:- medan jag tankade 445:- för samma resa. Då ingick dessutom lite körning i Göteborg också.

Hur kommer det sig att staten utger sig för att vara ett bättre och billigare alternativ till bil när det är billigare att tanka sin lilla raring? Ni som följt mig genom åren, vet att jag älskar att åka tåg. Det är bekvämt, det är frihet och det är avkopplande. Men det är inget för plånboken.

Tidigare kostade en biljett till Göteborg härifrån 99 kr om jag planerade 3 månader framåt. Nu är priset 145:- och då blir det billigare att åka tåg, så klart. Men akutresor blir billigare med bil. Det är inte alltid det går att planera en resa 3 månader framåt men när det är möjligt, tar jag gärna tåget.

Sista minuten-resor med tåg finns för de som är under 26 år, som studerar eller är pensionär. Inte för oss andra. Då kan man komma över en biljett från 166:- /resa. Varför ingår inte vi andra i den möjligheten? Då kanske SJ skulle få fler resenärer, beroende på vad priset för sista-minuten-biljetten blir.

Hur det än är, så kommer jag fortsätta ta bilen till Göteborg så länge det inte går att planera 3 månader framåt. Hoppas SJ tänker till om de vill ha fler resenärer.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php