Sep 12 tis 2017

Att gå på husvisning

Det fanns stora planer på att gå på husvisning till helgen. Det var visserligen öppen visning men mäklaren meddelade i annonsen att man ”gärna” fick anmäla att man tänkte komma.

Efter en del överväganden fram och tillbaka, valde jag att anmäla intresse att gå på visningen. Det skulle jag inte ha gjort.

Idag ringde det från ett nummer jag inte kände igen och det visade sig vara en kvinna från mäklarbyrån ”som hjälper XX” och ville veta allt om mitt lånelöfte, hur jag bodde etc. Frågorna var okej men tonen var mycket aggressiv. Jag försökte förklara för kvinnan som var så påträngande, att jag inte för närvarande var ute efter ett lånelöfte utan först och främst var ute efter att få titta på diverse fastigheter i lugn och ro utan stressen över att lånelöftet skall löpa ut.

Kvinnan fortsatte att truga och påpekade att byrån hade direktlänk till en viss bank så det var ju bra att ha lånelöftet klart så var det ”raka vägen till banken” sedan. För TÄNK OM denna fastighet var just den jag ville ha – ”eller det kanske är NI” kom det spydigt. Jag valde att inte svara på det. Dock skulle hon absolut ha min adress! Vad hon nu skall med den till.

Men med tanke på den aggressiva framtoning hon hade, så kommer jag meddela mäklaren att jag inte kommer på visningen och varför. En assistent, för jag antar det är vad hon är, som är så aggressiv i sin framtoning, gör att jag inte känner mig välkommen på visningen. Vill man ragga kunder, får man nog vara lite mer smidig än så – i alla fall om man har med mig att göra.

Det är bara att leta vidare…

En kommentar till “Att gå på husvisning”

  1. Micke Windows NT Mozilla Firefox 55.0 skrev den 15 Sep 2017 @ 18:02

    Det finns gott om drygt folk..

    Ja, det gör ju det.. och hos mig kommer de inte långt med en sådan attityd :cool2_tb: Skall jag på husvisning,
    skall det ske på mina villkor, utan stress och hets. That’s it. Take it or leave it.. typ.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php