Sep 11 mån 2017

Åter i tjänst

Idag var det så äntligen dags att återgå i arbete, om än på 50%. Min sjukskrivning räcker längre men varför nyttja det när jag känner ett stort behov av att komma igång i arbete igen?

Det blir att arbeta 4 timmar/dag några dagar för att känna efter hur det känns i foten. Vissa dagar är den otroligt smärtsam medan andra känner jag knappt något. Svullnaden kommer och gå och en dag i förra veckan, då jag inte gått speciellt långt eller hårt, så var foten svullen, inte bara vid frakturen utan hela foten ut över tårna! Så illa har det inte varit förut.

Jag valde att ringa till ortopedmottagningen idag för lite rådgivning, helt enligt ortopedläkaren på akuten samt ett par andra som påtalat vikten att höra av sig. Sköterskan jag talade med var väldigt tillmötesgående och frågade genast om jag verkligen skulle orka arbeta 50%!! Hon är ursäktad med att hon inte känner mig :innocent1_tb: Det är ju första dagen idag och jag måste få lite tid att känna efter.

Hon gjorde klart för mig att jag inte skall räkna i veckor gällande läkning och återhämtning. MINST 6 månader!! Ja, upp till ett år! :shock_tb: :wallbash_tb: ETT ÅR??? Ja, kanske mer ändå. Det är samma läkning på en sådan här lite fjuttefraktur som på ett stort benbrott, menade hon på! Korsijössenamn! :glurps_tb: Men hon sa också, flera gånger faktiskt, att jag skulle höra av mig genast, om det är så att foten inte fixar att arbeta 100%. Det handlar om att stå och gå hela dagarna och till på det, går jag till och ifrån jobbet vilket blir drygt 3 km bara det.

Så undertecknad måste nog ha lite tålamod med sig själv, inse att det inte är så att hon är igång med sina snabba, raska sköna promenader än på ett tag men det kommer inte hindra mig ifrån att i alla fall försöka lite nu och då.

Så vad Du än gör: se till att Du undviker frakturer så långt det är möjligt! Men nu är jag i alla fall åter i tjänst och DET känns bra! :clap_tb:

En kommentar till “Åter i tjänst”

  1. Micke Windows NT Mozilla Firefox 55.0 skrev den 15 Sep 2017 @ 18:03

    Fy för ”skitskador” i fötter så..

    Ja, det är verkligen en ”skitskada”. Helt onödig, helt ovälkommen och helt oförstående. Om jag ändå varit långdistanslöperska, så det fanns en anledning att drabbas – då hade jag inte sagt något… men detta? Nå, jag är glad och tacksam för att det inte var båda fötterna, inte var värre och att jag sluppit be folk om hjälp i det dagliga livet så som handla, köra bil osv. Det kunde ju ha varit värre :happy_tb: så jag kan lika gärna vara glad.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php