Aug 27 sön 2017

Nu är jag på upploppet

Ja, det hoppas jag i alla fall. Att foten snart är helt återställd och jag kan komma igång och röra mig på ett sätt jag är van vid.

Under veckan som gått, har jag gjort ett besök hos min skokille och efter lite småprat så kommer han med rekommendationen som jag tänkt på själv: Att göra en ny bedömning av mina fötter. Kan hända jag behöver byta inlägg. Det är 10 år sedan förra bedömningen gjordes och det kanske är så att något är förändrat. Måtte bara den nya teknikern vara lika bra som den jag hade förra gången. Men den bedömningen görs inte förrän jag är tillbaka i arbete och går som jag skall igen.

Idag tänkte jag testa foten lite mer än vanligt. Mitt mål var att ta min – i vanliga fall – vanliga 6-kmrunda. Efter ett par försiktiga steg, så ökade jag på farten och det gick mer än bra. Jag vände efter halva sträckan och kände mig lite öm i fötterna men det gick bra. Det var underbart att få upp farten och känna att jag är på väg tillbaka igen. När jag kom fram till badstranden och stannade där en stund – det skulle jag inte gjort. Där kände jag hur smärtan i fötterna tog vid och jag svor en lång ramsa inom mig att jag stannat. Men å andra sidan, så kanske jag borde stanna och känna efter. Det tog tid att ta mig hem de sista 2.5 km och hade gett en hel del för att få åka bil eller bakpå en cykel hem för att det gjorde så vansinnigt ont.

Självklart blev jag nedslagen och min största rädsla är att också vänsterfoten skall drabbas av fraktur. Jag kände av samma typ av smärta som jag först fick i högerfoten. Men det har blivit vila resten av eftermiddagen och det är bara hoppas att smärtan i fötterna bara är ”muskelvärk” efter att jag tagit det lugnt 6 veckor.

Hur som haver; i morgon tar jag nya steg och känner efter hur det känns. Nu tänker jag inte ge upp utan ser till att jag tar mig i mål och återgår till mitt vanliga liv och full aktivitet!

2 kommentarer till “Nu är jag på upploppet”

 1. Anne Windows 7 Google Chrome 60.0.3112.101 skrev den 27 Aug 2017 @ 22:14

  Jag håller alla mina tummar för att du snart är bra i foten. Och att inte den andra foten börjar jävlas…det vore för mycket bara! Men det ska vi inte tro! Snart är du tillbaka i arbete och full aktivitet! Kram! :bye_tb:

  Tack, Anne! Jag behöver verkligen få komma tillbaka i arbete men främst i full rörlighet! Denna relativa stillhet, förstår jag mig inte på! Kram på Dig, söstra mi
 2. Micke Linux Google Chrome 60.0.3112.107 skrev den 01 Sep 2017 @ 10:28

  Hoppas sprickan läkt som den skall så det bara är muskeln eller så som är ovan.

  Jag hoppas det också men jag har fått rekommendation att ta kontakt
  med ortopeden eftersom foten fortfarande är svullen.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php