Aug 24 tor 2017

Jag har nog en sagolik tur!

Ofta kan vi både höra från nära och kära, vänner och bekanta samt läsa i media om hur illa försäkringskassans (FK) personal bemöter och handlägger svårt sjuka personer.

Det var inte med jubel och klackarna i taket jag tvingades ta kontakt med FK i samband med min sjukskrivning. Regler förändras genom åren och 2008 var ju senaste tillfället jag behövde ta kontakt med FK. Den kontakten var på väg att sluta i katastrof men jag satte ner foten direkt och så hörde jag inget mer.

Hur som haver, så ringde jag FK samma veckan jag blev sjukskriven. Jag ville veta hur jag skulle gå tillväga, när jag skulle anmäla till FK – om jag skulle göra det själv eller om arbetsgivaren skulle göra det – att jag skulle ha sjukpengar. Arbetsgivaren betalade ju de 2 första veckorna för mig och som sagt, regler ändras allt eftersom tiden går. Jag fick tala med en mycket trevlig person som förklarade hur det hela skulle gå till och när det blev dags, loggade jag in via datorn och fixade allt som skulle fixas.

Igår kom ett brev från myndigheten om att de höll på att utreda vilken inkomst min sjukpenning skulle grundas på. Min första tanke var att de kanske – som i så många andra fall – skulle gå tillbaka 2 år i tiden och jag tänkte lite spydiga tankar om att det är ju nuvarande inkomsten jag är sjukskriven på och inte den för 2 år sedan. Men jag ringde idag och fick tala med en mycket trevlig person – igen! Han förklarade att man kontaktat min arbetsgivare för att kontrollera inkomstuppgifterna då jag inte haft utbetalning från FK sedan 2008. Så nu väntade man på svar därifrån. Man hade granskat läkarintyget kontra mina arbetsuppgifter och det fanns inget att ifrågasätta där, så jag skulle få 100% sjukersättning.

Jag nästan svimmade! Vilken vänlighet! Jag passade också på att tala om vilka planer på återinträde i tjänst min chef och jag har kommit överens om och han antecknade allt men uppmanade mig ändå att höra av mig aktuellt datum för att säkerställa att det inte blir fel, utan att man sänker min sjukersättning till 50% vid tillfället.

Jag tackade så mycket för trevligt samtal och önskade en fin dag.

Det kom ett besked från lönekontoret om att man skickat in mina uppgifter och 45 min senare ringde ett för mig okänd nummer. Efter att hon presenterat sig, så berättade hon att hon fått uppgifterna från arbetsgivaren, att hon fått in journalen gällande mitt samtal tidigare på dagen med FKs personal. Hon påpekade att det var bra att det finns en planering att återgå i tjänst, att hon också känner till den men också hon uppmanade mig att ånyo kontakta FK den dag jag börjar arbeta igen så jag inte får för mycket i sjukersättning. Hon meddelade också att hon idag gjort en utbetalning som borde vara mig tillhanda inom 2 bankdagar!

Än en gång: WOW!! Vilken personal! Vilken service! Vilket bemötande och vilken snabb handläggning!

Antingen har jag bara haft en sagolik tur med dessa kontakter med FK eller så har de verkligen tagit till sig kritiken genom åren och skärp till sig!

För mitt vidkommande: En stor eloge till FK’s personal jag varit i kontakt med! Får de ris, skall de också få ros när så förtjänt av!

En kommentar till “Jag har nog en sagolik tur!”

  1. Låtta Linux Google Chrome 59.0.3071.125 skrev den 24 Aug 2017 @ 16:51

    De finns fullt av trevliga och kompetenta medarbetare påFK. Jag har samma erfarenhet som du Majsan. Visst blir man glad

    Ja, Låtta! Jätteglad, med tanke på allt elände
    man annars får höra om FKs personal!

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php