Aug 20 sön 2017

Mobiltelefoner

Förr tycktes allt vara lite lättare. Vi hade en telefon hemma. Var man inte hemma, svarade ingen om man inte hade telefonsvarare. Det blev allt vanligare i jakten på att vara ständigt nåbar. Vi köpte Anita som dessutom talade om vilka som ringt när vi varit borta och vi kunde låta bli att svara om det var någon vi inte ville prata med.

Nu har vi alltid med oss telefonen och förväntas svara oavsett tid på dygnet. Nå, jag vidhåller att jag svarar när jag har lust och tid och det är inte alltid mobiltelefonen är med mig. Den får ligga hemma ibland. Så viktig är jag inte att jag måste kunna nås överallt och alltid. Jag ser vem som ringt och kan ringa tillbaka när det finns möjlighet.

Hur som haver. Februari 2016 köpte jag min nuvarande lilla pärla: en Samsung S5 neo. Jag har varit relativt nöjd med den men den har haft lite fuffens för sig från början. Den har påstått att det inte går att hämta en MMS-fil, trots att det inte finns någon sådan fil att hämta. Den gör så nu igen sedan ett par månader tillbaka och jag tänker inte återställa den för att bli av med den irriterande texten. Redan i augusti 2016, alltså bara 6 månader efter inköp, fick jag byta laddkontakt eftersom telefonen krånglat med att ladda under en lång tid.

Den nya kontakten höll till idag, på dagen 1 år. Då hände märkliga saker. Jag var iväg med bilen, parkerade och stängde av motorn. Telefonen var i laddaren och radion spelade. Men det märkliga var att radion fortsatte spela trots att jag satt med bilnyckeln i handen! ”Öh… jaha” sa jag till bilen. ”Vad håller Du på med?” Jag startade motorn och stängde av igen men radion fortsatte spela! ”Jaja.. den får väl spela då medan jag är och handlar” tänkte jag och tog ut telefonen ur laddaren. Då tystnade radion!

Detta upprepade sig igen när jag testade när jag kört vidare. Nå, vad kunde jag väl göra? Bilfirman har inte öppet en söndag, så jag tänkte jag får ta det i morgon. Då upptäckte jag strax en annan sak. Jag tog upp mobilen ur väskan för att kolla vad klockan var. Då visade det sig att mobiltelefonen påvisade LADDING! Ja, som om den vore i laddaren! ”Laddar 52%” stod det och jag har ett bildspel på telefonen som går när den laddar. Det bildspelet var i gång!

Väl hemma i soffan efter ett par timmar på vift, så kopplade jag in laddaren i telefonen men trots att den påstår sig ladda, så sjunker nivån av batteriets energi. Det blev att plocka fram min gamla Samsung S4. Den är inte helt 100% i funktion, men den håller hjälpligt. Den har vid tillfälle gjort ett vattendyk och det var av den anledningen jag köpte S5 neo lite akut. Jag får höra med butiken där jag köpte min telefon och höra vad de säger. Av olika anledningar vill jag inte återställa telefonen, något serviceenheten gör per automatik när de har den inne. Varför, har jag aldrig förstått. Men det finns saker jag behöver spara och jag vet inte om just detta går att spara någonstans. Med tanke på att mobilen också, så sent som igår, vägrat svara på touchfunkionen, så vet jag inte hur lång tid den har kvar. Det har hänt förut också. När jag ringde min ene son förut, så var det upptaget men telefonen ringde själv upp numret igen!! Det gick inte avbryta så jag fick stänga av den! Ja, ni förstår.. det spökar lite. Kan hända det är så att den faktiskt är på väg till mobiltelefonhimlen och då behöver jag kanske investera i en ny.

Det gäller att hitta likvärdig mobil som inte kostar en halv förmögenhet… och skall det vara en Samsung igen? Vågar jag byta? Jag var ju Nokia-fan i alla år innan, medan Nokia ännu hade en bra telefon – tills jag köpte min första ”smarta” Nokia- då tog jag farväl och begravde mitt Nokiahjärta. Efter det har det vara Samsung.

Nå, jag får fundera lite på det…

Men det där med mobiltelefoner – det är inte alltid lätt.

En kommentar till “Mobiltelefoner”

  1. Micke Linux Google Chrome 59.0.3071.125 skrev den 21 Aug 2017 @ 11:18

    Du och dina telefoner..

    Nåja.. jag brukar ju ha dem tills de inte funkar längre och det är bara en jag
    förolyckat och min Neo har jag ju haft 18 mån. Jag kanske skall viska detta men idag
    har den fungerat som den skall och den har inte låtit bilradion spela vidare heller!

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php