Aug 16 ons 2017

Livets största gåva

Att gå i väntans tider är oftast en tid av förväntan, förhoppning, oro, glädje… och så kommer den stora dagen.. dagen då livet förändras för all framtid.

Värkarbete, telefonsamtal: ”Vi åker in nu”, glädje- och spänningsfylld väntan på hemmaplan.

En åter igen blivande farmor som inte kan sitta stilla och en mormor som skall få sitt första barnbarn. En morfar som håller lugnet… och denna väntan. Farmor och mormor lunchar ihop hemma hos blivande mormodern. Morfadern är på jobbet. Vi åker dit.. tar en glass.

Timmar, många timmar senare.. nytt samtal: ”Nu är det på gång på riktigt.. nästan helt öppet” och vi hoppas på en snabb förlossning. Max 3 timmar kvar… eller mindre. Kanske 1 timme och 30 minuter.

Tystnad.. total smärtfylld tystnad. Oron och frustrationen som kommer och går. Tankar som kommer och går. Rastlösheten grabbar tag om mig.. nu om något, önskade jag ha någon lugn och trygg att vila mig emot.. bara ta emot min tystnad… stilla hålla om mig.

Samtal och sms mellan oss far- och mormor. Jag håller lugnet… lyssnar… men går nästan sönder inombords.

Strax före midnatt – samtalet: ”Nu är Du farmor igen, mamma” och jag andas ut. Alla mår bra! Tårarna av lättnad kommer. Han berättar om händelseförloppet, längd och vikt, tidpunkt hon föddes.

Ännu en liten flicka har kommit till oss och det är med stor tacksamhet och oerhörda glädje och lycka jag skall göra mitt bästa för att stötta den lilla familjen. Familjen växer. Syskon har blivit farbröder och moster, vi har blivit far- och morföräldrar och våra föräldrar har fått ännu ett barnbarnsbarn. Vår lilla prinsessa, 3 år, har fått sin första kusin. Grattis min älskade son och svärdotter till er vackra lilla prinsessa!

Hjärtat svämmar över av kärlek, så mycket kärlek att jag nästan går sönder! Älskade lilla flicka! Välkommen till världen!

2017-08-15 är Din dag, älskade barn. Din stora dag tillsammans med Dina stolta föräldrar och allas vår dag. Det var dagen Du kom till oss! Må all kärlek och lycka fylla Ditt liv!

3 kommentarer till “Livets största gåva”

  1. Anna Windows NT Mozilla 11.0 skrev den 16 Aug 2017 @ 14:03

    Grattis! Så fint skrivet! Var inte så stolt att du spricker nu! :D :wub_tb:

  2. thinki Windows NT Mozilla 11.0 skrev den 16 Aug 2017 @ 18:04

    Ååååh så underbart. Varma gratulationer <3

  3. Thile Linux Google Chrome 59.0.3071.125 skrev den 16 Aug 2017 @ 20:50

    Så herlig, Majsan ?? Grattis! Klemmer

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php