Aug 01 tis 2017

Det som kan kallas karma

Efter att ha varit på stan igår, var det dags att ta bilen hem igen. Det fanns en timme kvar på parkeringsbiljetten och just som jag skulle åka, kom en ung man och parkerade intill mig. Jag frågade om han skulle stå länge och det skulle han inte. Han fick min biljett och blev väldigt glad över det.

Idag skulle väninnan och jag till Karlskrona för att inhandla lite pysselsaker eftersom Kalmar inte har en sådan butik. Efter att ha hittat till ett parkeringshus, blev det dags att linka iväg till parkeringsapparaten för inköp av p-biljett. Jag hann inte många steg innan en trevlig man frågade på engelska om jag skulle stå många timmar. Han hade en biljett till kl 17.40! Den fick jag! Genast gick min tanke till gårdagens överlämnande av biljett där det fanns en timme kvar. Jag tackade innerligt och önskade mannen, som kom från Nederländerna, en trevlig dag och semester. Det kändes lite som om jag fick tillbaka från gårdagen.

Det blev några timmar i staden Karlskrona, en stad jag faktiskt inte besökt mer än en gång innan. Då var jag med samma väninna som idag, hennes bror, hans dotter på marinmuseet. Det är en del år sedan. Senast var när barnen kidnappade mig till Polen för snart 4 år sedan, men det räknas inte som att ha varit i Karlskrona.

Det är en trevlig stad och det är inte så långt härifrån. Varför är jag inte där oftare? Bara för att komma ut lite, för att staden finns! Trevliga människor, god mat och extremt trevliga, charmerande och skojfriska kypare.

Väninna och jag satte oss vid vattnet – vart annars – och småpratade lite och njöt av tillvaron

.

Fontänen mitt på torget

En gård intill Grevagården

Solen kom och gick, men det var varmt och skönt

Så blev det dags att ta oss hem igen. Jag såg att en familj parkerade sin bil och jag tog ut p-biljetten ur min bilen, gick fram och frågade om de behövde en parkeringsbiljett. De tackade och blev glada. Men inte nog med det… även denna familj kom från Nederländerna!!

En gåva igår, om så bara en timmes parkeringstid, betalades tillbaka idag av en holländare som återgick till en annan holländare när jag lämnade biljetten vidare. Det är väl det som kan kallas karma?

En kommentar till “Det som kan kallas karma”

 1. Micke Linux Google Chrome 59.0.3071.125 skrev den 02 Aug 2017 @ 23:27

  Det är så det ska gå till! Försöker alltid ge bort min biljett också.

  Det brukar uppskattas av
  den som får biljetten, så jag
  brukar också göra så om det
  finns en mottagare

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php