Jul 31 mån 2017

Första ogjorda arbetsveckan

Jag skulle ha jobbat min första vecka efter semestern veckan som gick – men det gick ju som det gick och jag blev sittandes.

Hur går det att gå från att vara helt obehindrat rörlig till dess nästintill totala motsats?

Jo, det går men det går sakta. Soffan och jag är lite trötta på varandra men vi har liksom inget annat val än att förhålla oss till hur läget är. Det blir kortare turer ut men det är inte detsamma som att vara 100% rörlig. Jag har en aning svårt att acceptera denna situation, fast jag vet att det inte finns något alternativ om jag vill att foten skall läka. Sömnen har i alla fall varit med mig de två sista nätterna och det är jag innerligt tacksam för. Vem som helst kan ju bli tjurig av sömnbrist – så även jag :blink_tb:

Det är ju bara att fylla dagarna med något vettig – men också ovettigt. Det är så det blir. Läslusten har inte återvänt precis och jag behöver lite material för mitt handarbete som inte finns att få här i stan. Vi saknar en pysselaffär och den stora butiken som har det mesta, har inga planer på att öppna en filial här i Kalmar. Jag var i kontakt med dem förra veckan och frågade. Närmaste butiker finns i Växjö och Karlskrona. Nej! Jag köper inte via nätet!

1) Jag är av den typ av person som vill titta på varorna innan jag beslutar mig. Det kan vara så att en färgnyans inte stämmer och då vill jag inte böka med att returnera varor och hoppas det blir bättre nästa gång

2) Det är inte alltid det stämmer med internetbutiken mot vad de har i den fysiska butiken

Det får bli en dagsutflykt vid tillfälle så jag kan färdigställa det som skall göras.

Några tycker kanske att jag inte har något att vara sur över, detta är ju ett högst temporärt tillstånd. Andra är födda med – eller har drabbats senare i livet – av funktionsnedsättning som är bestående. Nå, var och en får ju förhålla sig till sin situation och min situation är just temporär och den stör mig i mitt dagliga liv, så klart. Det innebär inte att jag på något vis förminskar de som har bestående funktionsnedsättningar och är bundna till rullstol, kryckor och/eller rullatorer. Absolut inte! Jag beundrar de som lär sig acceptera hur just deras liv ser ut och jag är innerligt tacksam över att detta kommer att gå över inom en väldigt snar framtid. Om det inte fanns möjlighet att frakturen skulle ge sig, eller om jag åsamkat mig annan bestående skada och det bara fanns ett alternativ: ständigt gå på kryckor eller vara rullstolsburen – då hade jag inte accepterat det hellre innan alla vägar tillbaka var utforskade, prövade och prövade igen. Sedan hade även jag fått rätta mig i leden och inse min situation.

Men vad och en har sin situation att ta hand om och man kan aldrig jämföras med andra.

Ett vet jag i alla fall: Jag kommer inte att vara sjukskriven hela perioden läkaren har rekommenderat. Så snart min ordinarie chef är tillbaka, skall jag höra av mig till henne och rekommendera ett datum då jag kommer till jobbet och arbetstränar så jag får känna av hur foten mår under mer normal belastning. Allt utifrån att läkningen dit går bra, så klart. Men jag är rädd om mig, vill återvända helst förra veckan men till dess: jag finner mig i detta, gör så gott jag kan för att få dagarna att gå och ser fram emot att få träffa en liten prinsessa inom kort :wub_tb:

En kommentar till “Första ogjorda arbetsveckan”

 1. Micke Linux Google Chrome 59.0.3071.125 skrev den 02 Aug 2017 @ 23:30

  Du är ju så 1900-tal..

  – jag köper inte via nätet..

  :happy_tb: :happy_tb:

  :innocent1_tb:

  :laugh_tb: :laugh_tb: Tack för ett gott skratt, kära Du!
  Det behövdes verkligen! :laugh_tb:
  Jag är väl lite 1900-tal då :happy_tb: (det är ju trots allt
  där jag levt mina flesta år
  :happy_tb: )

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php