Jul 23 sön 2017

EFIT 23 juli

Ettfotoitimmen

Dags att släcka och invänta sömnen

5.30 Efter att ha varit vaken en liten stund, tar jag ett glas rödbetsjuice som jag pressade för någon dag sedan

6.30 lägger jag upp första bilderna för dagens EFIT

7.30 tittar jag till tomaterna, som vägrar bli röda

8.30 linkar jag bort till akuten (bor bara några 100 m från sjukhuset) efter att haft en smärtande och svullen fot en vecka, drygt samt försökt få hjälp på jouren utan framgång (”ät tablett dikloflenak samt smörj med dikloflenak salva så går det över”) så kl 09.00 sitter jag och väntar på ortopeden. Jag skall återgå till arbete i morgon efter semestern så jag måste vara smärtfri så mycket som möjligt

Läkarbesöket fixar sig fort – det är väntan till röntgen som tar tid och kl 10 tittar jag på beläggningstavlan

Kl 11 ligger min fot och jag på röntgen

Kl 12 är det ny väntan på läkaren, som nu har fullt upp. Vilken tur att jag hade laddat mitt lilla extrabatteri!

Kl 13 får jag min fot lindad. Man har hittat en fraktur, en s.k stressfraktur så nu är det total avlastning som gäller samt förlängd ”semester” 2 månader!! :jittery_tb: Lära mig gå med kryckor, inte ta långa promenader – inga alls! – foten i högläge och lindad! ”Men hallå, doktorn. Du säger detta till en kvinna som vanligtvis går 7-8 mil i veckan!! HUR skall detta stillasittande liv funka för mig?? Nå, jag får väl envist lära mig gå på kryckorna då så jag kommer ut.. (köra bil kan jag ju göra i och med att jag inte är gipsad)

Kl 14 är jag hemma igen med sjukintyg och röntgenbild. Frakturen syns knappt och han sa att de upptäcks inte de första veckorna, så jag kom i rätt tid för att hitta den

Kl 15: Övning ger färdighet… eller nåt

Jag tog bilen och körde iväg en stund för att leta efter en detalj jag skall ha till ett handarbete. Det återfanns inte men däremot ”råkade” jag gå in hos pizzahaket ”precis runt hörnet” och köpte med mig lite mat: kebabtallrik som jag åt vid 16-tiden. Eftersom det ändå inte lär hända så mycket mer än så här idag, så avslutar jag min EFIT-dag och bara låter foten vila, enligt doktorns order

Tack för att Du tittat förbi och lämnat en kommentar. Till er som har WordPress som jag måste logga in på för att skriva kommentar, så vill jag påtala att jag varit inne på era sidor, som alltid, men det funkar inte med att logga in – men jag har lagt det på ”entreprenad” att försöka lösa det. Bara så inte tror jag struntar i era sidor! På vissa sidor kan det funka, men inte alla.

Vill Du se andras dag i bild, eller delta själv, kan Du klicka Dig in här

Välkommen åter under dagen och se vad min dag innehåller :bye_tb:

11 kommentarer till “EFIT 23 juli”

 1. Micke Windows NT Mozilla Firefox 54.0 skrev den 23 Jul 2017 @ 08:37

  Röbetsjuice… kan sånt va gott det? ;)
  Men, säkert inte helt onyttigt..

  Den blandning jag gör, är god i alla fall
  Du får ta och pressa en egen och smaka lite.
  Rödbeta är bra mot högt blodtryck, sägs det men
  det har jag ju inte
 2. Annika R Windows NT Google Chrome 59.0.3071.115 skrev den 23 Jul 2017 @ 08:38

  Tittar in på din dag. Hoppas du får en fin och solig sommarsöndag.

 3. Joakim Windows NT Google Chrome 59.0.3071.115 skrev den 23 Jul 2017 @ 09:08

  Rödbetsjuicen ser mer ut som en drink :) kanske lite tidigt för det :D

 4. Annika Windows NT Mozilla Firefox 54.0 skrev den 23 Jul 2017 @ 09:33

  Hahaha jag trodde det var en cosmopolitan

 5. Versch Mac OS X Safari 602.1 skrev den 23 Jul 2017 @ 09:36

  Kikar in och säger godmorgon. :)

 6. Vonkis Windows 7 Mozilla Firefox 54.0 skrev den 23 Jul 2017 @ 11:00

  God förmiddag :-)
  Jag älskar rödbetor i alla möjliga former men av någon anledning har jag svårt för just juicen. Förstår inte varför.

 7. Ariella Mac OS X Safari 537.86.7 skrev den 23 Jul 2017 @ 14:50

  Hej!
  Kikar in på din dag. Gjorde färskpressad morot och äpplejuice i morse. Rödbettor får någon annan nyttig person dricka ;-)

  Nämen AJ! Tur du linkade bort till ortopeden när du hade en fraktur. 1177 sa samma till mig. ”Du kan inte bryta en fot utan trauma” halkade på en tröskel så jo det går!
  Hoppas på snabb läkning. Ta det lugnt med kryckorna så inte axlarna åker på stryk (vis av erfarenhet)

  Tack, Ariella! Känner jag mig själv rätt, så blir det bara en krycka till avlastning jag använder. Men jag skall träna på de jag har i alla fall.
 8. Micke Windows NT Mozilla Firefox 54.0 skrev den 23 Jul 2017 @ 19:39

  Det var mig det löjligaste ”brott” jag sett :innocent1_tb:
  Smiter härifrån fort som tusan igen!

  (krya på! :wub_tb: )

  Ja, tänk att så lite kan göra
  så galet ont! Det är så man
  tror det är ett skämt!

  Tack :wub_tb:

 9. Joakim Windows NT Google Chrome 59.0.3071.115 skrev den 23 Jul 2017 @ 21:16

  Tjoho en dag på sjukhus. Skönt att de hittade frakturen till slut

  Ja, Joakim. Det
  var mer än skönt
  att få svar
 10. Anni Windows 7 Mozilla Firefox 54.0 skrev den 24 Jul 2017 @ 07:48

  Små sår och fattiga vänner ska man inte förakta, sägs det ju. Tänk att något så litet kan göra så ont! Bra av dig att inte ge dig och skönt att läkaren kunde finna vad som var trasigt! Undrar hur länge du klarar att vara stilla …?

  Tänk, det undrar jag också, hur länge jag skall
  klara stillalivet :innocent1_tb: Men alternativet är värre
  så det är bara vara lydig och rätta in mig
  i ledet :happy_tb:
 11. Kattis Mac OS X Safari 603.2.4 skrev den 24 Jul 2017 @ 09:31

  Så skönt att få veta vad det är som värkt. God bättring!

  Tack, Kattis. Det var mer än skönt!
  Men det är svårt förstå att något så
  nästan osynligt, kan skapa så stor
  skada och smärta :ponder_tb:

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php