Jul 08 lör 2017

Kalas

Så är kalaset avklarat. Runt 12 kom alla gästerna, som kom från när och fjärran (Polen) och totalt blev vi 13-14 personer. Vi brukar bära ut bordet och ha kalaset ute i trädgården, men det har regnat hela förmiddagen så vi fick vara inne.

Det gick bra det också. Prinsessan var mer än glad över tårta och kladdkakor och paket från alla och envar. Men framför allt: Den önskade gula tårtan BLEV GUL!

Jag hade ju glömt köpa karamellfärg igår och beslutade mig för att grädden skulle få vara just gräddvit. Medan jag stod och vispade grädden i förmiddags, tittade jag på kryddhyllan och funderade på om jag skulle dutta i lite vaniljpulver när jag såg att jag faktiskt hade ett halvt paket saffran kvar! Det funkade som färgsättare (och gav ingen smak av saffran) Lillan önskade en ”yellow” tårta och en ”yellow” tårta blev det.

Nu skiner solen, jag har städat undan och sitter och vilar mitt arma huvud (vaknade med sprängande huvudvärk i natt som inte gett med sig) Det finns en del kaka och tårta kvar som jag funderar på vart det skall ta vägen. Spontana gäster är alltid välkomna och denna gången blir det lite gott till kaffet/te/saft vad man nu vill ha. Jag brukar vanligtvis inte ha kakor och bullar hemma sedan barnen flyttade till eget, men nu så… passa på!

En kommentar till “Kalas”

  1. Micke Linux Google Chrome 59.0.3071.125 skrev den 12 Jul 2017 @ 07:44

    4 dagar senare är jag ännu för långt ifrån :)

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php