Jun 28 ons 2017

Akut ryggskott?

Två tre gånger per år brukar jag få en viss typ av smärta som stålar från höger höftbenskam och in över ryggen och ner över benet. Det brukar ge sig efter ett par timmar/över natten. 9 juni förra året, skedde det igen, när jag hade lilla prinsessan här och vi var och lekte på stora lekplatsen i stan. Den gången gav det inte med sig, men en väninna och jag for till Sweden Rock och ja, det gick som det gick att sitta bakom ratten – eller i alla fall att ta sig in och ur bilen.

Den gången gick jag till apoteket och för första gången inhandlade Dikloflenak kräm för att smörja på, trots att jag inte tror på den typen av behandling. Men då överträffades jag och smärtan gav med sig nästan genast.

I måndags eftermiddag kom den där bekanta smärtan igen, som blixt från klar himmel! Jag har inte känt av den sedan förra sommaren. Men jag tänkte att det kanske skulle hjälpa att smörja igen, om det nu verkligen var Dikloflenaken som hjälpte mig förra gången (det kan ju ha varit ett lätt ryggskott som faktiskt gav med sig ändå)

Igår morse var det först och främst näst intill omöjligt att ta mig ur sängen och sedan var smärtan såpass tuff (och jag har relativt hög smärttröskel) att det började susa i öronen och den bekanta kallsvetten kom över mig och jag fick – om än med möda och stort besvär – lägga mig på golvet för att inte svimma av smärta. Har jag inte tänkt långa svordomsramsor förr, så gjorde jag det då. Till slut gav den värsta smärtan med sig och jag kom till badrummet och kunde göra mig klar för dagen.

En sjukgymnast/yogainstruktör jag känner, trodde det var akut ryggskott alt. en smäll över min SI-led (rygg/bäcken) efter ett ganska otäckt fall jag var med om i torsdags eftermiddag. Inga salvor hjälper mot nervsmärtor men mycket stillsamma och snälla promenader samt kobran 1 gång timmen – 10 kobror – kan lindra.

Okej… först skall jag komma NER på golvet – och väl där går det ju bra att göra kobran. Den är ju skön att göra och jag gör den emellanåt. Men så kommer ett annat lite bekymmer: JAG SKALL UPP FRÅN GOLVET OCKSÅ! :jittery_tb: Det var med stor försiktighet jag kom mig ner på golvet idag och upp, ja, det skulle jag vilja sett på film hur det gick till :laugh_tb: men upp kom jag till slut.

Med facit i hand, så var det kanske ändå bara så att dikfloflenakens verkan förra året, bara var en tillfällighet så till vida att jag eventuellt hade ett akut ryggskott (om det nu är det) då och det gick över inom loppet av ett par dagar och det råkade ske under min smörjande behandling.

Det är bara att hålla igång så gott det går med mina promenader (stående och gående är jag relativt opåverkad. Det är när jag skall sätta mig, resa mig upp, böja mig mm som det blir motstånd) – jag har dessutom lilla sessan här och hon kräver ju sitt i form av lek och bus, sandlåda och gunga och jag är inte den som är den, utan måste hänga med i svängarna. Vi lagar mat, vi diskar, vi håller på för fullt (om än i lite stillsammare skala för min del) och håller tummarna för att ryggontet ger sig. Vissa saker går inte att skynda på i läkning, hur gärna jag än skulle vilja.

Det är nu vid eventuellt ryggskott mitt tålamod får visa framfötterna :lol_tb:

En kommentar till “Akut ryggskott?”

 1. Micke Windows NT Mozilla Firefox 54.0 skrev den 28 Jun 2017 @ 08:43

  Ajaj, inte kul!
  Gissa hur jag hade det i några veckor för lite över 2 år sedan då.. usch!

  Hoppas det ger med sig fort!

  Tack, Micke. Jag har ju en aning om hur
  Du hade det. Det är så typiskt att detta
  sker när N är här… men det ger sig
  väl snart.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php