Jun 04 sön 2017

Ömma punkter

Vi har alla ömma punkter ibland – ibland ofta eller alltid.

Min fantastiske massör brukar råda bot på det mesta av sådant hos mig, men det finns ju veckorna som går mellan gångerna jag ligger på britsen och får behandling. Jag har några fasta punkter som ger sig tillkänna och de är en aning svåra att nå utan redskap.

Det finns en uppsjö av redskap att inhandla och här är en av dem

Dock är jag lite tveksam till dessa typer av redskap. Inget redskap är gott nog att ersätta den mänskliga, kunniga handen. Jag sökte lite på nätet igår efter egen-behandling och hittade en sida där man visade bl.a hur man kan behandla sina punkter själv. Jag testade på det område som visades på filmen: underarmarna – och det visade sig att också där har jag ömma punkter.

Men som sagt, det finns punkter som är svåra att nå och de sitter främst runt och emellan skulderbladen. Finns det någon av mina läsare som har erfarenhet av triggerpunktsredskap och egenbehandling? Tips finns att skaffa sig tennisbollar och rulla på mot en vägg t.ex, andra rekommenderar särskilda redskap.

Som sagt, det allra bästa är ju den mänskliga handen och kunskapen hos den som utför arbetet – men jag kan inte anställa en massör eller naprapat 4 dagar i veckan :blink_tb:

Tips emottages tacksamt :thumbup_tb:

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php