Jun 04 sön 2017

Alltså – hur svårt kan det vara?

De flesta av oss har som barn hoppat hopprep. Det gick lekande lätt och det var roligt. Att hoppa långrep var nog det roligaste och hade vi tillgång till två långrep, blev det mer utmanande.

Men av någon anledning växer vi ifrån leken och skall leka vuxna.

När jag för lite sedan var på 4H-gården och dess lekplats med prinsessan, hoppade hon på studsmattan – en variant jag verkligen tycker om: inga höga kanter och därmed mindre risk att barn (och vuxna) skadar sig. Lillan hoppade några gånger, så var det min tur. Vi turades om att hoppa och trots att jag hoppade aktivt mindre än en minut – kanske bara 30 sekunder – så upptäckte jag dagen efter vilken effekt det hade! Muskler som jag hade glömt fanns, gav sig tillkänna :happy_tb:

Jag stod i valet och kvalet om jag skulle smyga dit varje morgon före arbetet och hoppa 10 minuter eller köpa ett hopprep. Det är så otroligt lätt att ha ursäkter att inte komma iväg, så det blev ett hopprep. Det finns hemma, jag behöver inte ta mig någonstans… och det handlar bara om att gå ut på baksidan och hoppa.

Plötsligt insåg jag att barndomens roliga och till synes lätta hoppande, var som bortblåst! :shock_tb: Hur svårt skulle det kunna vara, att hoppa lite? I mitt huvud är jag fortfarande barnsligt lekfull och full av energi – men det kom på skam ganska fort. De 10 minuterna jag hade tänkt hoppa kraschade ner till knappt 1 minut – men jag gjorde det 3 gånger! Så nästan 3 minuter totalt!

Hur svårt skall det vara, att hoppa? Nåja, jag vet ju att kondition är färskvara men jag har ju ändå en grundkondis med alla mina långa promenader. Men jag skall inte ge upp. En dag skall jag hoppa 10 minuter utan uppehåll – det gäller bara att ha tålamod med mig själv :ponder_tb: ett j*vlar anamma och öka på lite i taget, så skall jag nå mitt mål.
Alltså – hur svårt kan det vara?

En kommentar till “Alltså – hur svårt kan det vara?”

 1. Bia Mac OS X Google Chrome 58.0.3029.110 skrev den 04 Jun 2017 @ 09:12

  Jag är nog barnslig också och lekfull.
  Men orken avtar med åren.
  Hopprep har jag hemma, hoppar inomhus
  och väntar att grannen under snart bankar på dörren. :)
  Nu har jag köpt ett rep med räknare, har inte provat det än.
  Kul motion, man ska ju leva på hoppet!
  Kram/Bia

  Det viktiga är att ha lekfullheten kvar, Bia. Vad orken
  anbelangar, får vi ta den som den är.

  Hopprep med räknare? Det har jag inte hört talas
  om förut. Lycka till med hoppandet och räknandet!
  Vi lever på hoppet att kondisen blir bättre! :clap_tb:

  Kram

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php