Maj 30 tis 2017

Hur lätt är det att gå femtontusen steg på en dag?

Det borde inte vara så svårt, tänker jag, som har ett arbete där jag går och står hela dagarna. Jag går till och ifrån jobbet 3 dagar i veckan och det handlar om 1.7 km enkel väg så där är ju en del gratis, så att säga. 2 dagar i veckan tar jag bilen då den mottagning jag arbetar på, ligger lite för långt bort för att gå till på morgonen (när jag bodde i det området, så gick jag ju till och ifrån stan, MAXI eller vart det nu var jag skulle, varje dag) Det är dessutom en mottagning som är så liten att på en hel arbetsdag kommer jag inte ens upp i det antal steg det är att gå till den stora mottagningen i närheten där jag bor!

Idag har det varit en sådan dag – på den norra mottagningen. Det kröp verkligen i kroppen när jag kom hem och efter att ha ätit lite, beslutade jag mig för att gå min tidigare utmätta 6 km-runda. Snart insåg jag att jag får nog gå lite längre och vägen bort och hem blev ca 7 km – men inga 15 000 steg. Det saknades en del så jag beslutade mig för att gå ett stycke till.

Allt skedde i mycket rask takt och jag kom precis över 15 000 steg när jag kom hem och uppskattningsvis gick jag nästan 1 mil! Jag skall ta med mobilen och koppla upp runkeeper nästa gång – vilket skulle kunna bli redan i morgon då vi är på möte hela dagen! Jag är ingen mötesperson, jag är en arbetande person som går och står hela dagarna. Sitta kan jag göra på rasten… när jag kommer hem… när jag blir gammal… eller när jag inte har lust att gå.. men sitta på möte en hel dag – nä…

Det är inte helt lätt få ihop 15 000 steg på en dag….

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php