Maj 25 tor 2017

Det där med fotboll

… eller idrott överhuvudtaget. Vi går inte hand i hand precis och jag tycker, som många med mig, att det är pest och kolera när sporten får ta över alla TV-kanaler när något stort är på gång. Men det är ju bara att finna sig, för vi som inte vill se sporten på alla kanaler, får inte som vi vill ändå.

Få vet, om ens någon i min närhet, att jag faktiskt har spelat fotboll :jittery_tb: Tack och lov kom jag på bättre tankar redan den där sommaren 1979 och hoppade av. Varför jag alls hoppade på bollspelet, var nog mest av nyfikenhet och kärleken till Änglarna – Kamraterna – Blåvitt – eller IFK Göteborg som är det korrekta namnet (min dåvarande pojkväns kompis tjej spelade fotboll och ville ha mig med – det är den faktiska sanningen :happy_tb: ) Det stor alltid mellan IFK Göteborg och GAIS. Antingen var man blåvitare eller så var man gaisare. Öisarna var det nästan ingen som lyssnade på. Men det var mer på skoj man gnabbades om lagen, vilket som var bäst och inte. Det var vad jag minns, aldrig våldsamheter på matcherna, det var aldrig slagsmål utanför arenan mellan supportrarna. Det var liksom justa puckar – nej, inte puckar.. i fotboll jagar man boll och inte puck :innocent1_tb:

Alla i Göteborg heter Glenn” kommer från IFK och det var Hammarbys fans under andra SM-finalen 1982 på Söderstadion som myntade det uttrycket. Blåvitt hade 4 Glennar samtidigt i laget: Hyssén, Strömberg, Schiller och Holm :clap_tb:

Hur det än ser ut för Blåvitt efter att alla ”gamla go’a gubbar” slutat och det är ett gäng nya spelare, så har de alltid en plats i mitt hjärta.

Det är ju surt att erkänna att Kalmar FF, som är det stora laget här i stan – eller ”Smålands stolthet” som de kallar sig :ponder_tb: (nåja, de tog ju SM-guld 2008, så något bra har de ju gjort) slog Änglarna i Svenska Supercupen 21 mars på Gamla Ullevie 1-0 på gamla Ullevi. Jag kan tro de fortfarande var taggade efter SM-guldet så de vann på förlängd adrenalinkick – och Daniel Mendes som fick bollen i rätt tid och lyckades få in den i mål (självklart spelade de bra hela laget: utan sina medspelare hade Mendes aldrig fått bollen i mål)

Efter SM-guldet fick Kalmar FF sin nya arena: Namnsponsor Guldfågeln Arena med namnrättigheterna till arenan till och med 2017 – nu alltså. Personligen tycker jag inte Kalmar FF är så bra att de gjort sig förtjänta av den nya arenan, men någon försökte förklara för mig det där med att vissa matcher kräver viss struktur på arena – eller hur det nu var. Men vad hjälpte det med ny arena? Kalmar FF befinner sig i kris.

Så tittar vi på Ullevi. Underbara gamla Ullevi som inte behöver namnsponsor :happy_tb: Där har man tänkt till lite och tittat på den nordiska mytologin så att arenans namn har fått en betydelse: Namnet Ullevi betyder ungefär ”Ulls egendom eller tempel” och härstammar från Ull, ”spelens och lekens gud” i den fornnordiska mytologin. Bättre det än ett namn som har med kyckling att göra – eller är de kycklingar som springer runt på plan och gör Småland stolt? :tongue1_tb:

Nåja, sport och idrott kan väl vara bra på sitt sätt. Synd bara att det har blivit så galet mycket pengar i sporten – viss sport i alla fall – att den inte kan tillfalla alla. Man köper och säljer spelare för miljonbelopp i stället för att behålla sina duktiga spelare, göra dem bättre med en bra tränare i stället för att erkänna att man är så usla att man måste köpa spelare från andra länder. Det måste ju vara ett nederlag varje gång man erkänner sig så kassa att man måste prångla ut med miljoner på spelare som kommer utifrån. För mig skall ett lag bestå av de lokala spelarna, oavsett vilken sport det handlar om. Men det är så mycket jag inte förstår mig på inom idrotten och lär inte lägga speciellt mycket energi på att förstå heller.

Så länge jag kan gå på en hockeymatch (som jag faktiskt gjort) eller för den delen en fotbollsdito – av fri vilja när det nu kan ske, så får andra vara sina lag hängivna.

Var och en blir glad och lycklig på sitt eget intresse.

En kommentar till “Det där med fotboll”

  1. Micke Windows NT Mozilla Firefox 53.0 skrev den 27 Maj 2017 @ 12:10

    Oj, ett sportinlägg!

    :laugh_tb: Ja, kan Du tänka Dig, va. Lika chockerande som när jag
    gick på hockey 25 september :laugh_tb:
    http://vardagstankarna.se/2016/09/25/undrens-tid-ar-inte-forbi/

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php