Maj 24 ons 2017

Tänk så glädjefyllt livet kan vara

21:17 i kategorin Allmänt

Glädje växer oftast där vi planterar det och ger tillbaka en doft av lavendel och vanilj, rosor och syrener… doft av nyregnat fräscht, känslan av eufori. Det man sår får man skörda. Livet blir lättare och stegen är svävande, leendet placerat över hela ens själ.

Ju mer solen värmer och våren tar över efter vintern och bjuder på ögonblick av hopp om sommar, desto lättare blir det att gå kvällspromenader. Så gjorde jag igår kväll och när jag kom till Slottsparken, såg jag en blå soffa där ett ungt par satt.

Mannen vände sig om just som jag såg dem och jag vinkade och började gå emot soffan och paret i den. Mannen vinkade tillbaka och jag blev inbjuden att sitta ner hos paret. Soffan var deras egen som de burit med sig hemifrån!

Tänk, där satt vi på första parkett med stans bästa utsikt och filosoferade över livet, konsten och världens allmänna göromål. När vi pratat klart, tackade jag för mig och gick vidare.

Just där och då planterade dessa unga en dos glädje hos mig – ja, säkert hos många som såg dem. En liten stund i livet att ta tillvara på, att minnas och ha med i hjärtat. Ett minne att dela med andra, en stund av glädje att sprida.

Det behövs inga stora åthävor för att glädja och glädjas.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php