Maj 06 lör 2017

Strul med Felenor

08:45 i kategorin Allmänt

Varje mobil- och internetleverantör har sina brister. Felenor – eller som de egentligen heter; Telenor – är inget undantag.

Sedan en hel del år har jag använt mig av Telenor som mobiloperatör och det har väl fungerat relativt smärtfritt, bortsett från att det kan vara svårt få täckning på vissa ställen.

Men just nu vet jag inte vad de håller på med. Härom dagen kom ett sms, som sig brukar när surfpotten är på väg att ta slut, som talade om att det snart är dags att fylla på surfpotten. Jag hade drygt 1 Gb kvar. Igår kom ett sms som talade om att min surf är slut. Märkligt, då jag har nästan 1 Gb kvar.

När jag kom från jobbet igår, låg ett kuvert på golvet och det var från Telenor. Min första tanke var ”riktad reklam” men döm om min förvåning när det visade sig vara en påminnelse om icke betald faktura på min mobila bredband! Fakturan kommer som e-faktura och jag betalar alltid mina räkningar samma dag som lönen kommer. Jag har stenkoll, så att säga, på mina utgifter.

Men för säkerhets skull, loggade jag in på mitt bankkonto för att dubbelkolla. Även den bäste kan ju göra fel :innocent1_tb: men där var allt som det skulle. Bokförings- och transaktionsdatum var ett och samma och det i god tid för förfallodatum, som är den 2’dre/månad. Igår var det den 5’te i månaden.

Jag loggade också in på Mina Sidor för att se hur det såg ut där. Jo men visst.. det stod att fakturan var obetald! Det var bara en sak att göra: ringa numer Felenor och kolla läget. Vad händer? Jag har kvitto på betald faktura. Efter lång väntan kom jag så fram till en trevlig ung man som förklarade att det är många som ringer då de fått påminnelsefaktura på redan betald avgift. Det skulle tydligen bero på att det har varit LÅNGHELG! ”Men lilla gosse… bankerna fungerar väl ändå? Allting sköts per automatik numer.. det är inga fysiska personer som sitter och för över pengar” tänkte jag men sa inget. Det är ju trots allt inte hans fel att något är fel.

Långhelg, förresten. Det var EN extra ledig dag under veckan som passerat och det var i måndags. Sedan har det varit ”vanliga” dagar och när jag helt nyss kollade på Mina sidor, står det fortfarande som obetald faktura! Vad skall de nu skylla på?

Det är ju så man börjar undra: sms om att surfen är slut trots att jag har nästan 1 Gb kvar – och så detta med ”obetald” faktura, som är betald!

Så tills vidare är min operatör Felenor och inget annat men jag hoppas de löser problemet snarast.

Uppdatering:
Efter ånyo ett samtal med Felenor – jag vill ju inte att de stänger av något jag betalt för och gjort i god tid – så säger han att det är betalt men inte uppdaterat ännu. Märkligt system de har..

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php