Apr 30 sön 2017

Det är inte helt lätt få in sin deklaration

Det är högtryck för inlämning av deklarationen. Många använder sig av deklaration via internet och så är det vi andra som är pappersdeklarationen trogen.

Många har satt i system att lämna in sin deklaration i absolut sista minuten medan andra är lite mer välplanerade och lämnar in den i mycket god tid. Jag tillhör eliten som under de allra flesta år har lämnat in deklarationen sista dagen – bara för att jag kunde :innocent1_tb: Det blev ju lite av en ”grej” att göra det, även om jag inte väntade till midnatt.

Dock har jag bättrat mig de senaste åren och lämnar in den i alla fall 2-3 dagar före sista dagen :clap_tb: Det har alltid varit skoj att möta ”alla andra” som varit iväg sista dagarna och det har varit lite småprat med de som gått runt med en låda på magen där man kunde lägga deklarationerna så det inte blev så lång kö till brevinkastet.

Nu på förmiddagen tog jag mig en tur till Skatteverket för att lämna in min årliga skyldighet. Men döm om min förvåning när det inte finns några personer som går runt med lådan på magen och plockar upp deklarationerna och skatteverket var stängt men värst av allt: Det finns ingen brevlåda kopplad till Skatteverket att lägga deklarationen i! :jittery_tb:

Jag vände mig till skatteverkets FB-sida och frågade och fick svar att det är tänkt att man skall skicka deklarationen direkt till Stockholm. Då har de tydligen ingen koll på att det är PostNord som har hand om posten i Sverige och hur de sköter framkomsten av våra brev och paket, det vet i alla fall vi andra i landet. Jag litar inte på att lämna en värdehandling via PostNord! Så enkelt är det. Kommer inte deklarationen fram i tid, så är det jag som åker på straffavgiften. Inte PostNord!

Då kommer tjurskallen i mig fram. Min deklaration skall vara inlämnad senast midnatt 2-3 maj. Då anser tjurskallen i mig att jag har rätt att lämna in den i sista stund -alltså vid midnatt aktuellt datum – till skatteverket. Som det nu blivit, så fråntar Skatteverket mig den rätten genom att 1) inte ha brevlåda kopplad till Skatteverket som gör att jag kan lämna den i rätt tid utan risk att den kommer bort 2) inte har kontoret öppet till midnatt aktuell dag så jag slipper ta ledigt jobbet för att lämna in den. Min rätt är ju trots allt till midnatt. Deras öppettider är 8-16 och jag arbetar 7.30-16.30! Hur tänker skatteverket där? Det finns ju trots allt andra arbetstider än deras. Att kalla sig servicekontor, är ju ett hån.

Undrar om jag får dra av för förlorad arbetsinkomst för att jag tvingas ta ledigt jobbet på tisdag för att lämna in deklarationen? :ponder_tb:

Det är inte helt lätt att få in sin deklaration om man som jag, och ett par till jag mötte vid Skattekontoret idag med samma ärende som jag, är en pappersdeklarationsentusiast :happy_tb: och så länge den finns, kommer jag också att använda mig av pappersalterantivet.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php