Apr 15 lör 2017

Påskafton i total stillhet

Det var ju inte tänkt att påsken skulle bli så lugn och stilla som den nu blev. Men eftersom det var glashalt på vägarna igår morse och de som var på väg att köra till mig igår kväll, var på väg att kana av vägen efter ett par, tre mil, valde de att vända om och stanna hemma. Säkerheten går först! Det är aldrig värt att riskera liv och lem för att umgås. Idag på morgonen skedde ett par bilolyckor just där som gårdagens bilist vände.

Plan B rasade också bl.a på grund av vädret – som i skrivande stund också övergått i snöoväder. Det är inte alls så att jag slår volter och jublar. Jag är totalt uttråkad! En av mina väninnor ligger hemma och är inte kry. Hon skulle varit med på plan B. Annars hade vi träffats och hittat på något när det nu inte blev något av plan B.

Min dag har mestadels spenderats i soffan under en filt. Det är kallt och jag fryser. Kylan tränger in igenom väggarna så jag överväger att tända upp ett gäng värmeljus. Det har jag gott om. Men jag saknar sällskap. Någon att sitta och småprata med i all enkelhet. Laga mat ihop med och göra just inget speciellt. Men en dag som denna är de allra flesta upptagna med sitt. Det är så det skall vara och jag skulle också varit upptaget med mitt, om allt gått i lås.

Ingen av sönerna är i stan så dem kan jag inte heller våldgästa. Det finns inga planer på att gå utanför dörren en gång till idag. Vädret är verkligen det sämsta tänkbara för en som föredrar värme och solsken. Man kan ju tycka att en dag som denna, borde jag ju passa på att njuta av stillheten, läsa lite ur någon av de böcker jag har på gång, men i stället är jag rastlös och sällskapstörstande så det kommer inte på tal att ens försöka läsa, koppla av och njuta. Att titta på film är inte heller att tänka på. Det finns många saker som är trista att göra, men just se en film ensam – det finns nog inget mer trist än det.

Det är bara att försöka anpassa mig till denna påskafton i total stillhet, hoppas någon god vän trotsar vädret och kommer hit och håller mig sällskap :happy_tb: samt hoppas att morgondagen är bättre.

Hur spenderar Du Din påsk? :happy_tb:

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php