Apr 04 tis 2017

Falafel

Köttätare kommer jag väl alltid att vara- det blir lite enformigt att äta vegetariskt, vilket jag gör i kortare perioder när jag tröttnar på köttbaserad mat. Dessutom är jag övertygad om att våra kroppar generellt är gjorda för att kunna ta hand om kött, men också att vi behöver de näringsämnen som kött erbjuder, kanske i första hand järn – men som alla vet: för mycket och för lite skämmer allt.

Var och en får ju själva bestämma vad de vill äta utan att omgivningen attackerar någon för deras val av kost, oavsett varför.

Nå, hur som haver har vi en vegovagn i Kalmar – Calmar Falafel (har Du ett facebook-konto, logga in där så kan Du ser mer om Calmar Falafel) som har ett rykte utöver det vanliga. Jag hörde talas om deras falafel-rulle väldigt länge innan jag köpte mig en själv första gången. Kollegor, vänner, mina barn, deras vänner… ja, ”alla” pratade om denna supergoda falafelrulle. Till slut var jag ju bara tvungen att ta mig dit och köpa en rulle. Det ligger ju ett stenkast från jobbet, så en lunch blev det dags. Det var i höstas.

… och det blev några efter det också. Julveckan 2016 var jag där senast tills för en ungefär vecka sedan. Väl hemma i soffan innan en utbildningseftermiddag, tänkte jag avnjuta min falafel-rulle. Men döm om min förvåning när jag märkte att det smakade allt annat än jag var van vid av smakexplosion! Det var en stor besvikelse och jag tänkte göra som jag brukar göra när jag blivit besviken på ett matställe: jag går helt enkelt inte tillbaka. Jag har inte heller för vana att höra av mig till sådana ställe, men något sa mig att jag borde skicka en liten fråga på messenger till Calmar Falafel. Där frågade jag om de bytt recept, förklarat vad jag menade och hur jag tyckte det hela smakade men också att jag kände mig besviken.

Det tog ett par timmar, så kom svar. Man tackade för feedback och beklagade att det blivit så. Man hade inte bytt recept och gav mig ett erbjudande jag inte kunde motstå. De vill ha nöjda kunder. Jag tackade för det samt för att de tagit sig tid med min fråga. Idag efter jobbet körde jag förbi och beställde min rulle, småpratade lite med den av killarna jag haft kontakt med via messenger.

Nu sitter jag i soffan och är mätt, nöjd och belåten efter min falafel-rulle. Den var så där god och smakrik som den skall vara! Återigen har kan jag skriva under på att det måste vara stans bästa falafelrulle! Jag kan med varm hand och nöjda smaklökar rekommendera alla att ta sig till Calmar falafel och köpa en god lunch. Jag har inte smakat deras andra rätter – mest pga allt gluten som veganskt ”kött” baseras på – men de jag känner som ätit också av de andra rätterna, så är det hög klass!

En falafelrulle lite nu och då är något jag rekommenderar vilket man är köttätare, vegetarian eller vegan.

En stor eloge till Calmar Falafel som tar väl hand om sina kunder och gör vad de kan för att ha nöjda kunder!

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php