Mar 26 sön 2017

En ny pizzeria

Egentligen är den inte ny, men den är ny för mig.

I går passade vi på att åka inom ICA-butiken en bit utanför Kalmar, norrut. Vi var inte så långt därifrån och passade på att göra ett miniärende där.

Efter att ha kikat runt och handlat det vi skulle, insåg vi att hungern drog i magen och vi kom på den usla idén att kosta på oss lite skräpmat. Jag såg att det fanns en pizzeria precis intill ICA-butiken. Tja, varför inte? Pizza och sådan typ av mat, är inte favoritmaten, men någon gång ibland kan det vara relativt okej föda.

Vi gick in, det var bara 2 kunder som satt där inne. Det fick bli en kebabtallrik för mig och mitt sällskap valde gyrostallriken. Vi blev visade till sallad- och brödbordet, vi tog för oss av det som fanns samt en Coca Cola var.

När det gäller pizzasallad, är jag alltid lika nyfiken. Det kan smaka allt ifrån bra till blä. Men här kom mina smaklökar in i ett chocktillstånd: Salladen var helt perfekt! Inte ens min egen pizzasallad blir så bra! Jag var lyrisk!

Vi satt och småpratade om livet och så kom en personal fram med vår mat. Vi tackade så mycket och jag gjorde som jag alltid gör: Testar pommes fritesen. Först kom ingen smak och jag skulle just säga till sällskapet att det var helt saltbefriat, när jag plötsligt kände hur sältan kom lite som i en diffus, men vacker eftersmak! Jag testade ett pommes till och samma sak upprepade sig! WOW! liksom.

Vanligtvis orkar, i alla fall jag, knappt äta upp en portion kebab med tillbehör. Efter knappt halva måltiden brukar jag känna avsmak och äckel över maten, som oftast är tung och onödigt fet med en fadd smak i munnen. Men när jag testade kebabsåsen, så var den otroligt lättsam och vällagad och under småprat insåg både sällskapet och jag att vi åt upp ALLT! Utan att få en äckelsmak som bismak.

När vi var klara och tallrikarna näst in till renslickade, så var det dags att åka hemåt igen. Under tiden som sällskapet hade ett ärende att göra, passade jag på att småprata lite med den i personalen som tagit emot vår beställning. Jag var bara tvungen att berömma honom för maten, hur den var vällagad och mycket väl balanserad i smaker. Jag fick liksom inte tyst på munnen över allt beröm som ville ut: pommesen fantastiska eftersmak, såsen som inte gav ett fett intryck och att allt var så välbalanserat att det var hur lätt som helst att äta upp hela portionen och inte känna sig äcklad av maten. Han tycktes glad över berömmet och när sällskapet kom till kassan, påpekade också hon hur gott allt var, hur lättätet det var. När jag sa att vi kommer från södra delen av stan såg han förvånad ut. Att åka igenom hela stan för att smaka på maten på Lindsdals Pizzeria, det hade han inte räknat med. Nu var det inte vårt huvudärende dit, men det blev en del av ärendet.

Jag lovade att det blir fler besök av mig för det var verkligen värt ett besök där. Det kommer visserligen att dröja innan jag äter skräpmat igen, men nästa gång andan faller på, så blir det att åka till Lindsdal och då skall jag prova någon av pizzorna.

Så har Du ett ärende till Kalmar, är sugen på galet god kebabtallrik – ta då omvägen till Lindsdal Pizzeria!

En kommentar till “En ny pizzeria”

 1. Micke Linux Google Chrome 56.0.2924.87 skrev den 01 Apr 2017 @ 13:47

  På pizzeria utan äta pizza.. Åh :doh_tb: :happy_tb:

  Men hade Du räknat med något annat när
  Obstina her self är i farten :shock_tb: Jag är ju född
  med motvalls i blodet :happy_tb: Å andra sidan, så är ju
  epitetet ”Pizzeria” förlegat eftersom de nu mer inte bara serverar
  just pizzor… så de borde väl heta något i stil med ”Snabbmat” eller
  något annat mer passande :happy_tb: Det bli salladen där nästa gång, har jag fått
  mig rekommenderat

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php