Mar 11 lör 2017

Underbara  lördag

Redan kl 07 satt jag i bilen på väg.

Jag vaknade med irriterande, tung huvudvärk vid 4 men lyckade somna om och sov till kl 06. Huvudvärken molade envist på så jag blev kvar i sängen i hopp om att det skulle ge sig.

Så blev det inte. I glipan mellan rullgardinen och fönstret, såg jag att dagen vaknade till strålande solsken och plötsligt klev jag upp med bestämda steg och bestämde mig för att tvätta Sandy.

Sagt och gjort och plötsligt satt jag bakom ratten i Sandy, på väg till tvätthallen – nästan-gör-det-själv-hallen borta vid Berga Industriområde.

Det var stopp vid järnvägsövergången då ett Öresundståg skulle ta sina resenärer till Köpenhamn. Jag körde vidare i hopp om att hallen med underredsspolningen skulle vara ledig. Den blev det precis när jag rullade fram.

Sandy blev ren och fin, torkad i alla skrymslen och vrår, listerna fick ett stryk av silikon och sedan körde jag hem igen, duschade och fixade frukost.

Jag beslutade mig för att gå ut och njuta i det vackra vädret, satte mig längst ut på bryggan i Kalmarsundsparken och avnjöt lä och solsken. Våren är verkligen årets bästa tid och därefter sommaren. Eller – egentligen kommer de på första plats, båda.

Yngste sonen ringde och hörde om jag skulle vara hemma – så jag gick hem. Han och lilla prinsessan kom förbi och idag äntligen skulle hon få ett par presenter jag ordnat till henne. Hon har ju inte varit här efter att jag färdigställd vaggan jag köpt, slipat och målat om som hennes mjukisdockor kan sova i(Du kan se vaggan i detta inlägg) Jag hade också köpt en docka samt ett klädbyte till den. En så lycklig tjej som idag, är svårt att hitta! Hon tjöt av lycka när hon såg dockan och kläderna, bytte genast kläder på dockan och när jag frågade vart dockan skall sova, skulle den sova i hennes säng, sa sessan, och gick in i mitt sovrum.

Då tog jag fram vaggan som jag gömt bakom en gardin. Oj oj oj! SÅ lycklig hon blev! ”Farmor, har Du köpt den?” frågade hon och jag svarade att det var så, att jag också målat den i samma färg som jag målade hennes säng. Hon vaggade och matade dockan och var bara så lycklig. Flera gånger slutade hon vagga, tittade på vaggan och på mig, lyste upp i ett strålande leende och sa: ”Du har köpt den och målat”. Tänk så lite det skall till, för att ett litet barn skall bli så genomlycklig.

När son och barnbarn åkt hem till sitt, gick jag ånyo ut och avnjöt livet i solen. Fiskeläget ligger ännu öde i väntan på sommar och båtfolk.

När kvällen kom och ”alla” runt om i landet Lagom, bänkade sig framför TVn för att se Melodifestivalen, valde jag det näst sämsta – eller de är väl sämst båda två: TV4 och en stå-up-komiker som jag ännu inte skrattat åt/med. Det finns några sådana som aldrig lyckas få till det så jag skrattar: Öz Nujez. Jag undrade lite i mitt stilla sinne om det kan vara så att jag är landets enda anti-melodifestivaltittare. Senast jag såg på det programmet, hette det nog Schlagerfestivalen och det var en uttagning och juryn satt i studion. Kanske hade man fått ringa in sina röster ett år eller två – men sedan slutade jag titta.

Men så ringde telefonen och det var en göteborgskollega. Vi är i alla fall två förståndiga outsiders när det gäller musikprogrammet och vi pratade igenom oss 1 timme, löste både kärleksbekymmer och världsproblem och styrde upp våra arbetsplatser. Det blev en underbar avslutning på denna vackra dag.

Nu ser jag fram emot morgondagens strålade solsken och hoppas söndagen blir lika ljuvlig som denna lördag.

Hur har Din dag varit?

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php