Mar 07 tis 2017

En dag på vägen

I fredags när jag kom hem från jobbet, låg en kallelse till röntgen i Oskarshamn på golvet. Tiden var satt redan till idag. Kort varsel, men vad göra? Remissen skickades förra veckan och Oskarshamn har på något vis kortare köer, eller så har de helt enkelt bättre planering eftersom det är lättare få tid till dem än här i Kalmar.

Det var föreläsningdag idag så den fick jag snällt lämna :innocent1_tb: Jag är inte typen som kan sitta stilla en hel dag på en föreläsning som inte lockar mig. Ett urtrist ämne kan vara otroligt intressant om föreläsaren lyckas fånga mitt intresse inom 4 minuter och är en duktig talare. Det hjälper inte hur mycket man kandiderat och doktorerat i ett ämne; man blir inte automatiskt en god föreläsare.

Nåja, med tanke på vilket oväder som dragit in över denna kustdel av landet, så var det inte med ett glädjetjut jag skulle köra. För att spara lite tid, skrapade jag is och snö från lilla bilen redan innan jag gick till föreläsningen på lasarettet och vid 11.30 gick jag hem och hämtade bilen och styrde kosan mot Oskarshamn.

Där blev det ”lunch” i form av en räkmacka. Den var helt okej, även om räkorna var aningen för salta. Semlan jag köpte till, var definitivt godkänd.

Tid för röntgen var satt till kl 15.30 men jag skulle vara där 2 timmar innan för att få kontrast. 1 liter vatten med 40 ml kontrast skulle drickas. 1 glas varje 20’onde minut. Sedan sattes en PVK (perifer venkateter; det som lite slarvigt kallas för att sätta en nål. Det är en plastslang som sitter kvar i armen – eller där den sätts och nålen dras ut) för att ge mer koncentrerad dos av kontrast så man skulle kunna se allt man skulle fånga på bild.

Allt gick på några minuter och jag kunde köra hem igen med rådet att dricka mycket vätska det närmaste dygnet för att bli av med kontrasten.

Trots vädret, så gick det bra att köra. Inga olyckor kunde jag se längs vägen men å andra sidan var det nog ordentligt saltat. Det var konstant -2 grader och våta vägar och bilen ser ut därefter… full med smutsigt, fruset vägslask. Det skall tydligen bli en massa plusgrader till helgen, sa någon, så då är ju helgen räddad. ”Sandy” skall tvättas!

Jag är inte den som rekommenderar folk att vara ute på vägarna i snöoväder om man verkligen inte måste och jag hade inte kört själv heller, om vädret varit snöstorm så jag är glad över att det bara var lätt snöfall och att värsta snöfallet upphört och att vindarna mojnat.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php