Mar 07 tis 2017

Alternativ

21:59 i kategorin Allmänt

Världen är full av alternativ till allt. Det jag tänker främst på, är ändå den alternativa vården, den som funnits i tusentals år innan vi fick snabbverkande kemiska preparat att stoppa i oss för snabbt tillfrisknande och därmed skapa obalans i kroppen.

Det där med obalans i kroppen, är min egen övertygelse. Så länge vi går allt längre ifrån vårt naturliga tillstånd, desto mer svårt blir det för kroppen att fungera optimalt.

Många går till läkaren för diverse krämpor och man vill ha någon form av quick-fix för att kunna gå tillbaka till de levnadsvanor man har. Man glömmer – eller känner inte till- att många fysiska krämpor som läkare inte kan hitta orsak till, faktiskt ligger på ett djupare plan. Vi pyttsar i oss kemiska ”mediciner” för att bli av med smärtor och symtom, men går inte till botten och letar efter orsaken. Av de medicinerna blir det biverkningar och man får nya medicament för att minska biverkningarna och man är inne i en ond cirkel.

Det har nog inte gått någon förbi att jag hyffsat regelbundet bokar tid för massage. Massage är så mycket mer än ”bara” massage av muskler som är lite stela, trötta, ömma. Det är en behandling som faktiskt når ner i djupet av oss själva. Inte många tänker på det, men beröring överhuvudtaget, är en form av terapi som rör både den fysiska och mentala kroppen.

När jag var i Norge och arbetade, hade jag en kollega där som, förutom sitt arbete i vården, också arbetar som Ma Uri-massör och jag bokade 2 behandlingar hos henne. Det är en mycket speciell massageform som sker under dansande former. Alltså; det är massören som dansar. Tyvärr har den massageformen inte slagit rot i Sverige men i Norge har man tagit till sig denna alternativa behandlingsmetod. Alternativ vård har blivit allt mer accepterat i Norge och man väver in vissa delar av den i den skolade medicinska, moderna vården. Sverige ligger lite i bakkant där.

Här är en av de demofilmer på Ma Uri-massage som ligger på tuben. Gå in där och sök på Ma uri-massage för att se mer.

Jag kommer att komplettera den utbildning jag just nu går i Bergslagen med annan alternativ behandling. Jag har redan sökt och kommit in men tackade nej efter noga övervägande. Det är mycket som det är just nu och jag kände att jag får göra klart det jag håller på med först innan jag kastar mig in i nästa projekt. Bättre göra saker och ting rejält med kvalité. Det är jag skyldig, inte bara mig, utan också de som kan tänkas söka behandling hos mig. Men jag ser fram emot att få börja nästa kurstillfälle som ges. Det finns en del alternativare här i stan och jag är övertygad om att det kommer att behövas fler.

Det finns så många alternativ till god, eller förbättrad, hälsa och det ena behöver absolut inte utesluta det andra, snarare tvärtom. Om man vågar satsa mer på att se varandra som goda komplement till varandra, så tror jag vi kommer långt. Ibland måste vi våga se lite långsiktigt och låta kroppen få ta den tid den behöver för att återhämta sig.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php