Feb 20 mån 2017

Apoteket hjärtat Giraffen i Kalmar

Min matbudget ligger trofast på mitt ICA-kort. Det innefattar också eventuella apoteksinköp på apotek som ägs av ICA. Jag har trivts bra att använda mig av Apoteket Hjärtat inne på Maxi Kalmar…..

…. tills i fredags.

Jag hade plockat fram det jag skulle handla, gick till kassan och kassörskan var upptagen. Jag hade inte bråttom, så jag väntade gärna. En kollega till kassörskan frågade på bruten svenska om hon skulle ta hand om nästa kund och fick okej på det. Jag förflyttade mig till kassan intill.

Kvinnan slog in mina varor och frågade om jag ville använda min bonus. Jag skakade på huvudet och sa: ”Nej, den skall vara kvar på kortet” och jag tryckte in koden och okejade köpesumman. Plötsligt slog det mig att det var 100 kr billigare än jag räknat på, och frågade kassörskan om hon drog bonusen i alla fall.

”Ja, jag trodde Du ville det” sa hon leende. Behöver jag säga att jag inte log lika sött tillbaka? Jag påpekade att jag sa NEJ och bad henne rätta till felet. Hon blev lite nervös – vilket jag också skulle bli om jag mötte mig som kund i fredags; trött efter en ganska tuff arbetsvecka, huvudvärk och med sömnbrist så det både räcker och blir över. Jag kände hur ögonen blixtrade i svart.

Den svenska kollegan på apoteket tog över och ursäktade att det nog berodde på språket. Fel av mig – det var inte den svenska kassörskan som orsakat detta – men jag sa något om att ”Där ser man.. det fungerar inte med personal som inte kan språket”. Jag brukar verkligen inte uttala mig så men även jag har en gräns. Hon försökte fixa till det hela men ack, det gick inte. Jag fick löfte om att chefen skulle hör av sig till mig.

Det tog ca 7 minuter så ringer chefen för apoteket: jag förstod inte allt hon sa men jag förstod att hon ansåg att jag inte förlorat, snarare vunnit och hade nu 100 kronor extra jag kan handla något annat för! Hur korkad får man bli!? Min bonus vill jag använda när JAG bestämmer det! Inte när något kassörska som inte kan varken internationellt språk som att skaka nekande på huvudet, eller svenska Nej, bestämmer för att hon TROR att jag ville använda dem!

Efter en del ordbyten, lovade den chefen att ordna in min bonus men jag var tvungen att först komma in och betala den 100-lappen de dragit i bonus. Annars hade jag fått varor för billigt. Jag lovade komma in på lördagen.

Senare på fredag kväll ringde en man, som presenterade sig med ett namn och titel jag inte uppfattade p.g.a. språkkonflikt. Han sa att jag inte skulle komma in på lördag och betala, först skulle man ordna med kundtjänst att pengarna verkligen var på väg till mitt konto igen. Han hade varit i kontakt med kundtjänst för ICA och man skulle forska vidare i detta och ringa mig idag.

Samtalet kom idag från en tredje person som blivit inblandad i detta. Hon ursäktade sig om och om igen, sa att det inte gick att återställa bonusen och jag sa vad jag tyckte om att ha folk som gör som de vill. Hon ursäktade sig att det var så tråkigt med detta missförstånd, och där avbröt jag henne. ”Det var inget missförstånd. Jag skakade nekande på huvudet – som är internationellt språk och säger samtidigt klart och tydligt Nej. Kvinnans ursäkt var att hon trodde jag ville att hon skulle dra bonusen, så det var inget missförstånd. Hon gjorde som hon själv ville mot min vilja” sa jag kort.

Apoteket Hjärtat Maxi Kalmar erbjöd ingen kompensation så som presentkort på MAXI med summan de tvingat mig att dra från min bonus. De har personal som gör tvärtemot vad kunden önskar och klart och tydligt säger och sedan skiter de fullständigt i sina kunder. Något hjärta på rätta stället, har de verkligen inte.

Sådan tur att vi har fler apoteket Hjärtat där jag kan använda mig av mitt ICA-kort för in på detta apoteket på MAXI, som jag ändå har trivs med, tänker jag inte handla igen! Det räcker för mig hur de har behandlat mig genom att agera som de gjort och inte ens gett lite kompensation för att visa lite good-will.

Vissa saker var bättre förr: när bonuscheckarna kom i pappersformat. Då kunde inte personalen tvinga mig att använda min bonus när jag inte ville det!

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php