Feb 14 tis 2017

Hjärtligt gott

Idag var det utbildningsdag för den verksamhet jag arbetar i och det gällde även för den delen som kommunen har hand om. För en månad sedan frågade chefen om jag ville gå på utbildningsdagen eller om jag kunde tänka mig att jobba? Det var ju på det viset att läkarmottagningen var inte inställd.

Valet var lätt: jobba! Jag tillhör inte kategorin personer som kan sitta still och aktivt lyssna på föreläsningar timme efter timme och dessutom hålla öronen vakna efter lunch. Det optimala är att lägga sådana här dagar på 2 halvdagar för att få allas uppmärksamhet.

Men hur som haver, det var i alla fall läkarmottagning samt 2 av våra specialistsköterskor som arbetade. Den ena hade dessutom sin student med sig och så kom också en specialistsköterska som är på rehabträning och jobbade lite. Vi var med andra ord 6 personal… samt städbolagets hela städpatrull för storstädning i och med att det var nästan tomt i lokalerna.

Jag är lite kass på att baka numer. Det hände väldigt ofta när barnen var små: bröd, bullar, sockerkakor med mera. Men så fick jag ett ryck igår: vi var så få idag och det var ju trots allt 14 februari som också kallas Alla hjärtans dag. Varför inte vara den som bidrog med något litet extra till oss som var på jobbet?

Ett för mig helt nytt recept på kladdkaka hamnade i en hjärtformad springform jag har. Grädde tog jag med och vispade på jobbet

Jag var väldigt nyfiken på hur den skulle smaka – och ja, den skall jag kunna göra om igen! Göta Petter vad gott! Alla tyckte om den och det var inte mycket mer än en liten kant kvar när vi gick hem idag. Så skall det vara!

Många tycks tro att man måste slå på stort och komma hem med buketter av vackraste rosorna, dyrbara paket eller annat som visar på uppskattning denna handlarnas dag. Men det går lika bra att av kärlek bara en kaka och ta med till jobbet. Många lever ensamma och känner sig utanför en dag som idag – men då får man ge sig själv lite extra kärlek på något vis: köpa lite extra gott att äta, en bukett av favoritblommorna… och hur det än är, kunde det varit värre:

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php