Jan 10 tis 2017

Allt går att lösa med lite piller

Vi har en övertro på mediciner. Ångest skall dämpas med ett s.k lyckopiller, högt blodtryck skall sänkas med en eller flera olika blodtryckssänkande mediciner i stället för att se över sin livssituation och kost (fast i ett akut skede kan det vara bra med blodtryckssänkande medikament i kombination att man får hjälp att se över sin livssituation och kost), tror man att man saknar lite C-vitamin, då köper man brustabletter och löser upp i ett glas vatten i stället för att se till att man får i sig tillräckligt med näring och vitaminer i kosten.

Det senaste jag hörde idag, på nyhetsrapporteringen, var att man nu pratar om att ge pedofiler en form av medicin som sänker lusten att våldta små barn! Vart är vi på väg? Är det inte bättre att gå på djupet med problematiken i stället och ta tag i orsaken till lusten till barn? Det går nog inte få dessa personer att sluta ladda ner övergreppsfilmer och bilder eller att hindra dem från att begå dessa vidriga handlingar själva och kanske filma och lägga ut på nätet. Då finns det bara en sak att göra: Lås in dem tillsammans, utan möjlighet till internetuppkoppling, telefoni i allmänhet och neka dem att ta emot besök – man vet aldrig vad besökare tar med sig till dem. När de väl är inlåsta: kasta nyckeln lågt ute till havs – kanske någonstans i Bermudatriangeln.

Vad får de självutnämnda experterna inom detta område att tro att det går att avhjälpa dessa vidriga handlingar med lite medikament? Då kan vi ju hellre återgå till ett annat övergrepp som staten sysslade med för inte så längesedan: lobotomi. Om de män och kvinnor som tror att de äger rätten att utöva övergrepp så som våldtäkt på barn, då kan ju staten får svara på samma sätt för att skydda barnen genom att begå ett gammalt väl beprövat övergrepp själva, men nu på rätt personer: pedofiler. Öga för öga, tand för tand. Övergrepp för övergrepp. Kan det bli mer jämlikt än så, för att skydda barnen? Lobotomi är ett ingrepp som jag skulle kunna tänka mig skulle bli en behandlingsmetod på fler än pedofiler: våldtäktsmän och kvinnor över lag, mördare med flera.

Allt går inte att lösa allt med piller och injektioner, även om det finns de som tror det. Ibland måste man ta i med hårdhandskarna för att skydda övriga samhällsmedborgare.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php