Jan 08 sön 2017

Jag tror det saknas en gen

Det är det där med träning, att gå på gym, det är något jag försökt genom de senaste 24 åren lite nu och då. Jag har tränat efter konstens alla regler, med instruktör, med personlig tränare, på frihand. Jag har tränat annorlunda mot vad jag blivit visad, jag har tränat som jag blivit visad.

Men hur det än är, hur jag än tränat så saknas den där lilla gnuttan inom mig som säger att ”WOW! så skönt. Vad bra jag mår och så stark jag känner mig”. En balanserad och hälsosam kost ihop med träning skall ge resultat av olika slag. Med en titt på både våg och kropp, så får jag svaret att träningen har varit fullständigt bortkastad. Vågen visar några kilon mer än när jag började, men det skulle ju kunna bero på att jag under träningen skapat mer muskler, som ju väger mer än fett men kroppen visar ingen som helst evidens för att det finns mer muskler genom att ha blivit fastare någonstans.

För 9 år sedan kombinerade jag gymträning med spinning flera gånger i veckan. Jag gick ca 7 mil/vecka i alla väder men den där genen som tydligen några har som ger träningsresultat, den finns uppenbarligen inte hos mig.

I höstas gjorde jag ett sista försök: köpte gymkort på ett ställe där jag kunde träna när som helst på dygnet. Det passade mig att inte vara beroende av klockan och det var samma gymkedja jag gick på i Göteborg. Men kicken, känslan, glädjen – känslan av att ”WOW! så härligt det var att träna” uteblev ännu en gång, så jag sa upp mitt medlemskap en gång för alla.

Nå, i grund och botten tror jag ju inte att någon har en träningsgen inbyggd i hjärnan som kräver att man skall slita ut sig på ett gym, med joggning eller annan form av onaturlig fysik aktivitet men däremot tror jag att vissa tycker verkligen det är roligt att träna medan andra inte tycker det. Min kropp tycker absolut inte om träning och därmed tar den inte emot det slit som krävs och så har jag hört de som tränar för att ”….inte ha dåligt samvete och det är lika bra att få det gjort på morgonen innan jobbet, så är det gjort” vilket inte heller känns som en vettig orsak att träna.

Men OM det nu finns en träningsgen i hjärnan som kräver att bli aktiverad, så har jag en promenadgen. För promenera, både raskt och i stilla mak, det är något jag föredrar och verkligen tycker om :clap_tb:

En kommentar till “Jag tror det saknas en gen”

  1. Micke Linux Google Chrome 55.0.2883.91 skrev den 08 Jan 2017 @ 09:17

    Jag har ingen gen överhuvudtaget :innocent1_tb: :laugh_tb:

    Berätta något jag inte vet, Micke :laugh_tb:
    Du har ju MoDo-genen i alla fall och det är inte
    att förakta :innocent1_tb:

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php