Jan 06 fre 2017

Vilken dag!

Strålande vacker! Solsken, vindstilla och gnistrande snö! Då kan till och med jag älska vintern!

Redan kl 9 var jag ute och gick. Tyst och stilla höll staden på att vakna till liv. Den där härliga tystnaden som är när snön bäddat in världen, är något speciellt.

Efter att ha varit hemma och värmt mig lite, gick jag mot Kalmarsundsparken men valde att vända och gå mot Långviken i stället. Det var skönt att stå på plattan där hopptornet är. Njuta av solen, knastret i isen som ligger i viken… andas frisk, kall luft.

En väninna och jag hade bestämt oss för att träffas. Jag var lite nyfiken på en ICA-butik norr om stan, som alla talar så varmt om. Kollegor som hävdar att de inte sätter sin fot inne på MAXI i stan, för att deras ICA där hemma är så otroligt bra! Väninnan har en bekant som bodde i området norr om staden, flyttade in till stan men åker ändå ut till sin gamla butik och handlar. Vad gör den ICA-butiken så speciell? Kunde vi åka dit och kolla? frågade jag väninnan.

Sagt och gjort. Vid parkeringen såg allt ganska pyttigt ut, mer som en småskalig närbutik som har det allra mest nödvändiga och inget mer. Men när vi väl kom in i butiken: WOW!! Det var allt annat än en liten butik! Det var en ICA-butik värd namnet! Den hade ett mycket stort utbud av allt! Vem behöver MAXI? kan man fråga sig. Vi gick och gick runt och gick runt i butiken. Tittade på urvalet, imponerades stort om och om igen. Rent, fräscht och trevlig personal. Precis som MAXI. Nå, jag skulle inte för mitt liv vilja vara utan MAXI vid storinköp, men hade jag bott norr om staden, skulle jag gärna nöja mig att använda just den butiken där för det dagliga behovet av inköp. Jag har en närbutik, ICA, bara ett stenkast ifrån där jag bor, men väljer ändå att gå 1.8 km till MAXI för att handla också dagligvaror.

Väl tillbaka på söder, släppte jag av väninnan hemma hos sig. Hon skulle ställa in sina varor och jag skulle hem och ställa in mina varor i kylen och sedan skulle vi träffas vid Kalmarsundsparken för att promenera och njuta av det vackra vädret. I den där ICA-butikeni norr hittade jag en blåmögelost jag inte sett till förut. Det fanns möjlighet att provsmaka den. Mina smaklökar och jag föll som en fura och det blev att inhandla en sådan.

Vi avslutade dagen med att gå till närmaste pizzeria och handla lite skräpmat och gå hem till mig och äta och tjattra bort ett par timmar.

Det har verkligen varit en underbar dag idag!

En kommentar till “Vilken dag!”

  1. Micke Linux Google Chrome 55.0.2883.91 skrev den 07 Jan 2017 @ 10:19

    Härlig dag! Så som en ledig dag ska vara.

    Ja, precis som en ledig dag skall vara :happy_tb: Nu hoppas jag
    att snön får ligga kvar för N kommer på fredag och stannar till lördag,
    så det blir att köpa pulka så vi kan ut och åka massor när hon är här :clap_tb:

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php