Dec 30 fre 2016

Årets sista arbetsdag

Då var den sista arbetsdagen för året avklarad. Precis som så många gånger förr.

Nyår – det är en sådan där helg som många firar på samma sätt som de alltid har gjort och sedan beklagar sig hur tråkigt de haft ihop med de människor de valt att spendera nyårskvällen med.

Jag, å min sida, tycker det är trevligast hemma i mitt soffhörn. Flera av de som beklagat sig över sina nyårshelger, har jag erbjudit att vi kan hitta på något roligt tillsammans, så de kan bryta sina samma procedurer år efter år, våga göra något nytt. Blicken jag möts av, är i det närmaste en chockad sådan. Höjda ögonbryn och ”VAD??? Bryta traditionen? Nej,vet Du vad….men det skulle ju vara skönt förstås att slippa göra en repris på nyårsfirandet…. ” Ändå är de ganska styrda av vad andra skall tycka om det – inte vad de själva vill göra och inte.

Nåja, mitt erbjudande står alltid kvar. Vill de komma till mig i stället, så är jag med all säkerhet hemma.

”Vad? Är Du ensam på nyårsafton?” frågar andra förskräckt. ”Det kan man väl inte vara?!”

Jo, jag kan – hellre det än på en tillställning som alla gnäller på. Det stör mig inte ett dugg att sitta hemma, se på TV’n och grotta ner mig i mysbrallorna. Räkna inte med champagne om Du dyker upp – den drycken, som jag smakat kanske 3 ggr i mitt liv, har inte fått mina smaklökar att dansa samba, glittra och spraka i takt med raketerna som skjuts upp. 31 december går över till 1 januari också utan champagne.

Men det är ju NYÅR, Majsan!”
Ja, det är ju det… precis som så många gånger förr. Det känns inte så exklusivt längre. Det är ju inte millennieskifte vi talar om… vi pratar om 365 dagar sedan sist.

Men nu är årets sista arbetsdag avklarad, det blir en helg som så många andra och vem vet.. kanske Du vågar dyka upp och göra mig sällskap, om Du tröttnat på på den där tillställningen som Du ändå längtar ifrån men går på bara för att slippa vara ensam.

En kommentar till “Årets sista arbetsdag”

  1. Micke Linux Google Chrome 55.0.2883.91 skrev den 01 Jan 2017 @ 08:17

    Satt hemma och ugglade också :)
    Kände inte för en massa folk runt omkring mig i år.

    Men lite bubbel fick jag i mig, hade köpt en miniflaska. (men kan ju inte påstå det är nån höjdare jag heller).

    Nyårspuss!

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php