Dec 25 sön 2016

Dagen efter

11:22 i kategorin Allmänt

En, som alltid, lugn och trevlig julafton med familjen. Det finns alltid plats för en till och igår var svärdotterns systers väninna med. Ingen skall behöva vara ensam, om de inte vill. Det finns alltid plats för en till.

Vi hade hjälpts åt med att ordna med mat och min lott föll på Janssons frestelse och några sillburkar. Förutom det, hade jag också gjort lite godis: Rocky road och saffranstryffel, båda premiär för mig. Nötter är gott, choklad är gott – men inte blandat, om man frågar mig. Så det var inga problem att låta det stå i kylen tills igår. Det gick rätt bra att låta tryffeln vara också.

Julklappsspelet är alltid lika skoj och i år hade de tagit fasta på ett nytt spel jag tipsade om förra året: Att med grytvantar på, försöka öppna paketet i spelet. Himla skoj!

Timmarna gick och framåt kvällskvisten började vi troppa av, jag lämnade sist. Lite småprat med son och svärdotter i lugn och ro efter att den stora skaran av brokiga, härliga familjemedlemmar åkt hem till sitt.

En lugn kväll hemma i eftertanke, fylld till bredden av kärlek och lycka, tankar på de familjemedlemmar jag saknade och de vänner som jag hade velat omge mig med.

Nu är det dagen efter, en stillsam dag. En dag jag skall försöka fylla med ett innehåll värt att bevara.

Hoppas Du haft en lika fin helg och samvaro som jag.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php