Dec 23 fre 2016

En underbar dag

Hela veckan har jag sett fram emot att få jobba extra på min sommararbetsplats. Det är ju en blandad mottagning av bokade patienter och akutmottagning inom sin specialitet.

Min vana trogen kom jag tidigt. Den första jag såg långt bort i korridoren var städerskan. ”Hej” ropade jag. Hon lyfte blicken, ropade ”hej” tillbaka och sänkte blicken mot arbetsuppgifterna igen. Så höjde hon blicken igen, tog av sig handskarna och sa: ”MEEEN HEEEJ! Är det DU?? Vad skoj” så möttes vi i en kram och småpratade lite.

Alla hade inte nåtts av nyheten att jag skulle komma så det blev många liknande möten.

I samma sekund jag gick in i korridoren på mottagningen, var det som om de senaste drygt 4 månaderna som passerat sedan jag avslutade mitt jobb där, inte fanns. ”Jag är hemma igen” tänkte jag och jag tog tag i arbetsuppgifterna som om jag inte gjort annat.

Roligaste minen var nog ändå ena sekreteraren. Hon stod och småpratade med en kollega, lyfte blicken lite icke närvarande som man kan göra när en kollega passerar och så hälsar man…. och mitt i meningen såg hon vem det var: ”VAD??? MAJSAN?? Är DU här? Vad gör Du här?” skrattade hon och kramade om mig.

Det var en läkarmottagning med bokade besök samt en mottagning för akutbesök, men det var ändå väldigt lugnt idag. Inte speciellt påfrestande.

Innan chefen skulle gå hem för helgen, kom hon förbi mig och tackade för att jag kunde komma och hjälpa dem och jag tackade för att de frågade. Det var verkligen jätteskoj. ”Det kanske blir fler gånger” sa hon och önskade God jul och gick.

Dagen har varit underbar! Nu kan jag ta ledigt med massor av glädje i hjärta och sinne! Det är en förmån att få ha så många fina kollegor!

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php