Dec 19 mån 2016

Vår strävan efter individualitet och ”klara sig själv”

Medan jag ligger nerbäddad i soffan en tredje dag och måste inse att det är influensan jag drabbats av och därmed är en smittorisk i 1 till 2 dagar fortsättningsvis, så tittar jag på Nyhetsmorgon på TV4.

Det handlar just nu om hur man kan massera sig själv med skumrulle och lösa sina onda triggerpunkter med en triggerpunktspinne. Ena programledaren frågar om det är så att man kan klara sig själv utan att behöva gå till en massör. Den som är i studion för att visa dessa redskap, säger ja. Programledaren ger tummen upp.

Jag bara undrar: Varför är det så viktigt att alltid klara sig själv? Inga skumrullar och triggerpunktspinnar i världen, kan ersätta en duktig massör! Kanske kan dessa redskap vara komplement mellan gångerna vi går till en massör, men att ersätta? Nej, det tror jag inte på.

Jag har gått på massage i många år och skulle aldrig vilja vara utan det hantverk som det är. Så länge min massör håller på och inte portar mig, kommer jag att gå till honom.

Sverige är det land i världen som toppar listan över individualitet och ”klara sig själv”-mentalitet. Allt fler par är särbo, inte bara första året utan år efter år efter år. Man vill inte binda sig fullt ut, man vill ha sin frihet, klara sig själv, inte blanda ihop…. men kan man inte vara individuell också i ett samboskap? Ha frihet, vad det nu står för? Det kan vara att ha kvar sina intressen, träffa sina vänner både med och utan sin partner? Varför skall ett samboliv innefatta att man blir livegen?

Nu vill man också ersätta massagen med skumrullar och pinnar, allt för att klara sig själv. Det är trist hur mänskligheten jobbar hårt för att glida ifrån varandra och en gemenskap i stället för att måna om både sig själv och skapa närmare relationer på olika sätt.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php