Dec 19 mån 2016

Bruten fot och gästarbete

Nu har jag verkligen tråkigt hemma i soffan. När jag ringde till jobbet för att meddela att jag inte skulle komma, hade de redan förstått det. Jag är alltid där först, tänder upp, öppnar dörrar och förbereder för dagens besökare. När kollegan kom, var det stängda dörrar, tyst radio och telefonen ringde. ”Nej, Majsan är sjuk” hade hon tänkt och så var det.

Hur som haver: är man smittbärare, så är man och får ta ansvar för det. Men så var det ju det där att sjukskriva sig till försäkringskassan. Jag loggade in sent i går kväll på Försäkringskassans hemsida när jag insåg att det inte finns en chans att få gå till jobbet idag. Där stod det att arbetsgivaren sjukanmäler. Det verkar ju knäppt att inte veta det, men jag är liksom aldrig sjuk och senaste gången jag var sjukskriven, var trots allt 2008.

Jag ringde chefen och talade om att jag skulle bli hemma och hon skulle sjukanmäla mig. ”När jag ändå har Dig på tråden, Majsan. De frågar efter Dig på mottagningen från i somras. De är i desperat behov av Dig på fredag. Skulle Du kunna? De har frågat om jag kan låna ut Dig”.

Det var skoj att höra! Inte att de behöver folk, men att de valde mig. Den kollega som skulle jobbat där, har brutit foten. Där jag vanligtvis är på fredagar är det bara en specialutbildad sjuksköterska i tjänst och hon har 3 patienter, tror jag och ingen av dem är jag inblandade i, om jag minns rätt. Så självklart går jag till min sommarmottagning och gästarbeta lite.

En kommentar till “Bruten fot och gästarbete”

 1. Micke Windows NT Mozilla Firefox 50.0 skrev den 19 Dec 2016 @ 15:42

  ..å jag som tänkte att nu hade du tänkt vara sjukskriven på allvar efter bara läst rubriken ;)

  HAHA!! Inte ens en bruten fot skulle få mig att stanna hemma :happy_tb: Jag skulle förhandla bort
  de där två dagarna som jag är på annat ställe under gipstiden. Kan jag ta mig fram på kryckor,
  kan jag ta prover. På sommarmottagningen är det längre sträckor att gå och man behöver oftast ta med
  material ut ur mottagningsrummet och där funkar det inte att jobba med bruten fot. Det skall allt allvarligare
  sjukdom till för att jag på allvar skall vara sjukskriven :cool1_tb: ja, bortsett från att vara smittbärare då.. :happy_tb:

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php