Dec 18 sön 2016

Soffläge

06:27 i kategorin Allmänt

Det blev det igår. Förkylningen gick inte att stoppa denna gången. Fort gick det också men innan jag hamnade i soffan, kom jag mig ut på en lång promenad. Men sedan var det stopp.

När jag kom hem från promenaden, bytte jag till mer bekväm klädsel och bäddade ner mig i soffan. Det började med en filt, fodrad fleecepläd. Den åtföljdes snart av att sno in mig i ännu en fleecepläd, ullsockor och ytterligare ett par sockor utanpå. En ulltröja, en stickad tröja samt en stickad kofta – och jag frös. En termos med ingefärste kokades men jag fick bara i mig en kopp. Snart fick jag koka vatten och fylla min värmeflaska för att lägga på nedre delen av ryggen – och jag frös.

Ett värmeelement startades också.

Någon skulle nog påstå att jag drabbats av influensan. Jag kallar den en kraftig förkylning. Det spelar ingen roll vad den kallas, den slog ut mig fullständigt! Jag är tacksam för att jag så sällan drabbas. Det är ju trots allt exakt 9 år sedan sist. Då hostade jag i 3-4 månader, fick ett par antibiotikakurer för bihåle- och lunginflammation. Denna gången har jag knappt hostat, tack och lov, för de få gånger hostan satt in, har det rivit rejält.

Det blir fortsatt soffläge ett par timmar idag och sedan skall jag ut och få lite frisk luft igen. I morgon bör jag vara helt återställd.

En kommentar till “Soffläge”

 1. Micke Linux Google Chrome 55.0.2883.91 skrev den 18 Dec 2016 @ 17:30

  Jag vet inte vad jag åkte på heller.. förkylning kallar jag det bara

  Förkylning eller influensa – det är ju virus
  vilket som och måste värka ut. Men det finns ju de som
  säger Influensa så fort de nyser. Det låter väl ”bättre” för
  att få sympatier :happy_tb:

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php