Dec 16 fre 2016

Utslagen

19:15 i kategorin Allmänt

Nej,då. Inte alls, men en envis förkylning har gått till attack och jag gör allt vad som står i min makt att mota bort den. Jag tillhör inte gruppen som blir förkyld. Möjligtvis lite kill i halsen och lätt tät näsa, men i övrigt inte mer än så. Vintern 2007/2008 var senaste gången jag var rejält förkyld. Hostan höll i sig ett par månader, läkarbesöken avlöste varandra och man fann till slut att det handlade om bihåleinflammation och gränsen till lunginflammation.Ett par antibiotikakurer fick göra sitt innan det lugnade sig.

Redan för ett par dagar sedan kände jag av att det killade i halsen och som jag brukar göra vid sådana tillfällen, kokade jag starkare ingefärste och drack mer ofta. Men inatt blev sömnen allt annat än bra. Huvudvärk, halsont och värk i kroppen. Runt kl 4 gav jag upp och klev in i duschen. Därpå kokade jag ingefärste och hällde på en termos så jag hade att dricka för att hålla värmen innan det var dags att gå till jobbet. Jag kokade ännu en laddning med ingefärste och tog med.

Förmiddagen gick bra och halsvärken gav sig – men kroppen fortsatte värka precis som skallen och jag kände att förkylningen var på väg att eskalera rejält. Jag stod i valet och kvalet om jag skulle avboka massagen eller inte, men bestämde att det bara var att gå dit. Eftersom det var gott om tid mellan jobb och massage, passade jag på att gå in till bäste skokillen och hälsa God Jul också.

Att ligga på mage när förkylningen har intagit kroppen i ett stadigt grepp, är det samma som att be om att få svårigheter att andas genom näsan. Vad tänkte jag på, som bestämde mig för att gå? Snart var näsan tät som en hårt kramad snöboll, men det var bara att härda ut. Efter avslutad massage, småprat och tack och hej, så gick jag raka vägen hem och bytte till mer bekväma kläder, barrikerade mig i soffan med mina bästa förkyningsvänner: Panodil Zapp och Otrivin, bullade upp med massor av kuddar och kröp ihop under två filtar och där har jag befunnit mig sedan dess. Lite Location, Location, Locatin med Phil och Kirsty, Äntligen hemma med Martin och Ernst som förbereder jul har fått vara mina vänner i soffan.

Men utslagen, det är jag inte. Långt ifrån. Än ger jag inte upp hoppet om att fördriva förkylningen bort från min kropp och i morgon hoppas jag vara återställt igen.

En kommentar till “Utslagen”

  1. Micke Linux Google Chrome 55.0.2883.91 skrev den 18 Dec 2016 @ 17:29

    Krya på dig! :wub_tb:

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php