Nov 20 sön 2016

Felskyltning

06:35 i kategorin Allmänt

Vi var en tur till ön igår. Ibland är det skönt att bara byta miljö även om det är inom länsgränsen. Tankar behövde bytas, händelser behövde feedback och själen behövde balsam. Då är det skönt att bara stilla strosa runt och samtala, reflektera och andas. En felskyltad fredag behövde riktas om.

Magarna önskade få något att jobba med, gom och smaklökar skrek efter något gott.

Vi fann en restaurang nere vid hamnen. Stegen styrdes dit. Skyltarna stod ute och då borde det vara öppet.

Klockan var 13.

Men hur vi än slet i dörren, så var och förblev den låst. Stängd. Orubblig.

EDIT: Jag har på annat håll blivit uppmärksammad på att det faktiskt står att det är stängt en viss tid – men säg den halvblinda, hungriga kvinna i yngre medelåldern som tar sig tid att se det finstilta :innocent1_tb:

Vi la näsorna mot fönstret i dörren, skuggade med händerna runt ögonen. Det lyste längst in i restaurangen men ingen personal var på plats. Tyst, tomt. Stängt.

Den som stängde och låste sista gången efter sommarens hektiska rush, glömde ta in skyltarna, glömde släcka ljusen och stänga för vinterförvaring. Skylten som talade om att det var öppet varje dag under höst och vinter, att det skulle finnas helgbuffé, den stämmde inte.

Felskyltning…

Vi hamnade på ett annat mathak. Två gäster spelade på spelmaskinerna, vi var de enda ätande gästerna. Vi satt ett par timmar – eller i alla fall en och en halv sådan. Maten var okej, men inte helt bra. Men det var fri påfyllning av dryck. Alltid något. Men min rekommendation blir att inte äta där.

Samtalen fortsatte om allt mellan himmel och jord, samtal utan felskyltning. Samtal om livet, om tillit, sorg, förtvivlan. Skratt och glädje.. allvar och omvänt. Fallgropar och berg att bestiga. Vi plockade ihop, ställde brickorna i brickvagnen.. tackade och gick. Strosade sakta vidare och tillbaka till bilen, parkerad ett bra stycke ifrån själva stadens kärna. En stor öde parkering med utsikt över vattnet.

Stilla rullade vi åter mot fastlandet, mot solnedgångens vackra orangea eld på himlavalvet… inte felskyltat… bara rätt.

Ny dag, nya möjligheter… en dag som förhoppningsvis inte skall vara felskyltad.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php