Nov 09 ons 2016

Det där med politik…

…det är vuxensandlåda. Duger man inte till annat, så kan man bli politiker.

När det drar ihop till val, handlar det hela tiden om att visa vem som har störst… vem som pinkar längst och vem som kan kasta mest sand på sin motståndare. Det stora landet som just gått till val, där en fastighetsmagnat har vunnit presidentsegern, där är man nog mästare på att kasta sand och svartmåla varandra i stället för att tala om vilka visioner man har, vad man vill göra för att landet och dess invånare skall ha det bra.

Hur som haver, så har jag inte följt de stora barnen i sandlådan- det räcker att faximilerna har talat sitt tydliga språk, även om jag tar medias vinklingar med en nypa salt. Ett och annat inslag har jag lyckats zappa förbi och hört smutskastningen, men inte fastnat i det. Livet är kortare än att hänga upp sig på valvakor och för stort för att bry sig om något jag inte kan påverka.

Ändå kommer jag inte undan. ”Alla” pratar om valet, ”alla” har en åsikt om det… och ja, vad skall jag säga? Vad kan jag göra?

Absolut ingenting.

Många gånger genom åren har jag fått förfrågan om jag inte skall bli politiker. Mitt svar har alltid varit att jag har så galet svårt för att ljuga för det är på lögner som politiker tar sig fram. De lovar guld och gröna skogar och levererar kalhyggen och kyla. Men det är inte hela sanningen – jag anser att jag duger till bättre än att vara politiker.

.. så det där med politik, det håller jag mig undan. Jag har viktigare saker för mig än att kasta sand.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php