Nov 07 mån 2016

Ambivalens

Samma sak varje år… snön kommer och jag vet inte vad jag skall tycka om det.

En riktigt fin vinter – ur mitt perspektiv – är minus många, många grader, strålande solsken och vindstilla samt drivor av snö. Det är sällan vintern är så vacker. Varför gillar jag den typen av vinter? Dels är den vacker, dels är det lätt att klä sig en sådan vinter.

Men den snö som nu fallit i denna stad, lite lagom våt och så har det frusit på, det blåser och är allt annat än behagligt – den typen av vinter kan jag vara utan. När jag gick till jobbet i morse, haglade det också vilket slog i ansiktet i och med att det blåste.

När snön gör entré så tidigt som i år: 7 november -då får jag genast känslan av att vintern kommer att bli lång. Nu kan det ju vara så här fram till mars/april! Egentligen är jag vän av sol och värme, vår och sommar samt vackra brittsomrar. Vinter och regnig höst är inte min grej, men en höst som vi hade i september; värme, solsken och sommarkläder – då kan jag se tjusningen.

Att vara utan årstiderna, vill jag inte. Ändå är jag väldigt ambivalent till vädrets varande när vintern kommer… men det är bara att gilla läget när jag nu bor i detta avlånga land i norden där vi har årstidernas skiftningar.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php