Nov 05 lör 2016

Regnkväll och snickarbod

En snickarbod där jag kan pyssla med det jag vill, som att slipa och måla om i lugn och ro, det saknade jag när jag äntligen tog mig an prinsessans säng. Men det fick gå bra att barrikera mig ute på balkongen… Dock slipade jag inte sängen innan ommålning. Det fick bli en tvätt bara. Det är ett par veckor sedan jag fixade sängen

Ikväll är det ett riktigt ruskväder ute, ett äkta typiskt novemberväder med regn som smattrar. Då är det rätt gott kunna tända ljusen

Idag är det många som tänder ljus till minne av sina nära och kära som inte är kvar i livet. Det är en fin gest och det lyser upp de annars så tysta och mörka begravningsplatserna. Det är längesedan jag själv satte ljus på en av mina bästa vänners grav – men det är ju 8 år sedan han lämnade och det blir allt mer sällan. Det innebär inte att jag inte tänker på honom, att han på något sätt skulle blivit oviktig i mitt liv. Han är fortfarande den av mina vänner jag minns med värme och glädje, kärlek och saknad. Det har blivit naturligt genom åren att inte gå dit så ofta längre. För mig är han inte längre bort än en tanke och jag har inte behov av att gå till hans gravplats längre.

Min ene son och svärdotter står just i flyttartagen. De hade en del ytterkrukor jag skulle hämta hos dem, så det blev en tur till dem tidigare i eftermiddag. Svärdottern kom med en flaska bubbel till mig

Det är sällan jag dricker någon form av alkohol och innehållet i denna lilla flaska, var alkoholfritt. Gott var det i alla fall.

Kvällen kommer fortsätta i soffan under filten och alla tända ljus… funderingar på livet, mitt lilla drömhem/torp där jag hoppas det finns en liten snickarbod där jag kan pyssla lite i lugn och ro.

Hoppas Du har en lugn och fin lördagskväll.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php