Nov 03 tor 2016

EFIT 3 november

Ettfotoitimmen
Jag kom på först på jobbet att det är efit idag…. så här kommer det som går att fota från den verksamhet jag är på.

Inlogg runt 6.40 (jag börjar 7.30 men uppskattar den tysta stunden för dagens förberedelser innan alla kommer)

7.40 Sista förberedelserna. Det skall tas blodgruppering under dagen

8.40 ser jag fram emot att få ta emot kommande patient

9.40 snart är det ännu en patient i intågande för att få sig ett litet stick

10.40 En patient kommer för en blodtryckskontroll om ca en stund

11.40 Blodprov skall centrifugeras

12.30 är jag på lunch och glömmer fota

13.00 Instrument skall diskas (i maskin) innan de skickas till sterilcentralen

14.00 Blodprov skall packas för att skickas till klin.kem

15.00 Lite hela tiden under dagen, svarar jag på telefonsamtal som kommit in. Ni vet ”Du har nu 5 val….” och det är avbokningar där man uppgett (i bästa fall) namn, personnummer, provtagningsdag och tid (ibland säger man bara vad man heter och att man vill avboka sin tid) det är samtal som skall ringas tillbaka till patient för att svara på frågor, kanske göra en ombokning av tid m.m

16.00 Cellprover packas. Vad ni än gör, tjejer, tacka aldrig nej till det erbjudanden ni får om cellprover! Det gör mindre ont att vart tredje år ta provet än att riskera att upptäcka en eventuell livmoderhalscancer för sent!! Det är en billig livförsäkring som tar 5 minuter av er tid vart annat år (vart femte år efter att ni fyllt 50)

Bonus: Självklart kan jag inte låta bli att roa mig lite strax innan jag stänger för dagen

Kl 17 är jag hemma och tänder ljus

Kl 18 kikar jag runt bland andra efit-deltagare

Kl 19 blir det lite kvällsvard. Gnocchi i finkrossade tomater i chili och sallad

Med detta tackar jag för idag och tack extra för att Du tagit Dig tid att lämna ett spår av Ditt besök i form av en kommentar.

Vill Du se andras dag i bild, eller delta själv, klicka Dig in här

12 kommentarer till “EFIT 3 november”

 1. thile Linux Google Chrome 34.0.1847.76 skrev den 03 Nov 2016 @ 18:40

  Så interessant og følge en arbeidsdag på jobben din, Majsan
  En spennende og ansvarsfull jobb.
  Ha en fin kveld. KLEM

 2. Micke Windows NT Mozilla Firefox 49.0 skrev den 03 Nov 2016 @ 19:40

  Kollar in vad du har roat dig med!
  Kul se lite av jobbdagen :)

  Bättre kan jag ju inte påstå jag blivit av sjukgymnasten, tvärtom. Kontroll/brytningar och jag blir genast sämre. Verkar inte bli nått mera nu.. ” – gör lite av de här övningarna och hör av dig om du skulle bli sämre” lät det sedan.

  Tyvärr är många sjukgymnaster väldigt trötta på sitt arbete, eller så är de inkompetenta eller helt enkelt nonchalanta. Vi har en i stan som dessvärre har trappat ner.. men många som blivit nedslagna av sjukgymnaster de gått hos, där de sagt (bl.a till min väninna L, Du vet) att patienten inte skall kunna göra si eller så mer..eller som L, efter att ha blivit våldsamt påcyklad förra året; hon skulle aldrig mer kunna bli fullt rörlig eller kunna cykla.. gick till denne specielle sjukgymnast och har efter hans instruktioner blivit nästan helt återställd! Hon kan både klä på och av sig, sköta sin vardag OCH cykla igen! Kram på Dig
 3. Vonkis Windows 7 Mozilla Firefox 49.0 skrev den 03 Nov 2016 @ 19:44

  Har blivit stucken en hel del senaste tiden och är så otroligt tacksam för hur duktig ni är. Är både spruträdd och svårtstucken (inte en bra kombination) men har fått så bra bemötande hela tiden.

  Det låter bra att Du får ett bra bemötande, Vonkis. Visst är det en usel kombo; att vara både spruträdd och svårstucken. Jag hoppas Du en dag kommer över det, i alla fall spruträdslan. Svårstuckenheten är ju lite mer svårt att påverka…
 4. Gurkiss Windows 7 Mozilla Firefox 49.0 skrev den 03 Nov 2016 @ 20:30

  Hej :)

  Kikar in din dag :)
  Kul att få se din dag.

  Ja det är verkligen super viktigt att gå och ta cellprov.
  Mindre skoj att behöva blotta hela härligheten *hehe*
  Jag har gjort det så många gånger pga olika saker men det går inte att vänja sig.

  Vilken himla söt fladdermus :) Snapchat?!

  Nämen titta du var och kikade hos mig kl 18 :) Vad roligt :)
  Tack för att jag fick vara med i din efit :)

  Ha de gott.
  Kram Gurkiss

  Visst finns det mer roliga saker än att ”lägga upp sig” för det där provet, men det är bra få det gjort.

  Japp, jag har just upptäckt Snapchat :lol_tb: men jag använder den inte som chatt-funktion utan bara för bildernas skull (som jag sedan tar screenshots på) Tyvärr har jag inte kommit på om det går att vidarebefodra filmsnuttarna till annat media men jag har ju sett andra som lagt ut filmsnutt därifrån till Fejjan.

  Klar Du skall få vara med, Gurkiss! En trevlig sida att kika in på!

  Kram till Dig också.

 5. Annika Windows NT Mozilla Firefox 49.0 skrev den 03 Nov 2016 @ 20:35

  Tack för titten
  Snapchat är det bästa som har hänt ;-)

  Visst är Snapchat skoj! Speciellt de små filmsnuttarna
  man jag göra. Tack själv, Annika!
 6. Annika Windows NT Google Chrome 54.0.2840.71 skrev den 03 Nov 2016 @ 21:13

  Roligt att få följa med din dag.

 7. anettesbokboble Mac OS X Google Chrome 54.0.2840.71 skrev den 03 Nov 2016 @ 21:47

  Spennende å følge dagen din. Du har virkelig en viktig jobb :)

 8. Mia Mac OS X Safari 602.2.14 skrev den 03 Nov 2016 @ 22:15

  Kul med en jobb-efit! Du gör ett viktigt jobb!

 9. Anna Windows NT Mozilla 11.0 skrev den 04 Nov 2016 @ 09:02

  Hej hej!

  Inne och kikar på din EFIT dag. Undra hur många plåsterlappar jag skulle komma hem med om du skulle sticka i mig :D Hemma har familjen och vännerna börjat slå vad om varje gång jag ska lämna prover, hur många plåsterlappar jag får.

  Hoppas du får en skön och fin helg!

  // Kram

  Ja,vem vet hur många plåster Du får gå hem med efter att jag stuckit Dig… men jag
  har små knep, Anna
 10. Anni Windows 7 Mozilla Firefox 49.0 skrev den 04 Nov 2016 @ 11:36

  Ja jisses, har man fött fyra barn är ett cellprov en baggis.
  Vad glad jag blir av att läsa att du t o m går till jobbet en timme tidigare än du behöver, då är jag säker på att du är underbar mot dina patienter också!

  Tack, Anni! Jag trivs med att förbereda dagen i lugn och ro, så jag kan använda tiden
  till patienterna när de kommer. Det är bara en som har klagat ännu på alla dessa år :happy_tb: men den
  personen klagade på allt och alla, så det var inte riktad direkt till mig, även om det lät så när klagomålet kom :happy_tb:
 11. Eirin Windows NT Mozilla Firefox 49.0 skrev den 04 Nov 2016 @ 20:24

  Spennende å se hvordan folk har det på jobben… Så totalt forskjellig….
  Takk for titten!

 12. Ariella Linux Google Chrome 44.0.2403.133 skrev den 06 Nov 2016 @ 06:17

  Tittar in på din dag. Intressant att se jobbet från andra sidan, annars är det jag som är den som ska lämna prov och som avbokar/bokar om tider. Jag är en av dem som faktiskt lämnar namn å personnr mm.

  Tack för besöket och kommentaren hos mig. ”ses” nästa efit.

  Tyvärr är det allt för många som bara säger: ”Hej, jag heter XX och skall avboka tid i morgon” eller ”Hej, jag skall avboka tid kl 13 på fredag” eller bara uppger ett personnummer, och så visar det sig att personen har flera tider inbokade inom kliniken. Då måste vi söka efter telefonnummer, ringa upp och fråga vilken tid det gäller. När uppgifterna är ofullständiga, kan vi inte avboka tider vilket innebär att tider står bokade helt i onödan, och i stället för att kunna minska kötiden till oss, byggs den på. Det är bra att Du uppger både namn och personnummer. Det underlättar och Du slipper få faktura på uteblivet besök i onödan.

  Tack för att Du kikade in och vi ”ses” kommande efit.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php