Okt 10 mån 2016

Det där med att kunna se på TV

Det är ju en självklarhet att vi skall kunna se på TV. Baskanalerna är ju så att säga statens utbud som vi förväntas betala licens för. Hyresvärdarna brukar se till att vi har tillgång till baskanalerna och jag har valt att inte köpa några TV-paket av den enkla anledningen att jag är nöjd med baskanalerna. Att köpa TV-paket innebär att jag inte bara måste köpa kanaler jag inte vill ha – jag tvingas ha reklam också trots köp av kanalerna.

Hur som haver, så dog mitt TV-utbud för en vecka sedan. Först trodde jag det var de starka vindarna som orsakade den svarta skärmen så jag hetsade inte upp mig så värst. Någon dag senare pratade jag med en granne, som hade sitt bredband via antennuttaget – han hade inget internet och hade varit i kontakt med sin leverantör, som nekade till att det skulle vara driftstörning på adressen. Det visade sig att hyresvärden inte längre var ansluten till någon leverantör av TV… något jag trodde var både praxis och skyldighet åtminstone gällande statens utbud av TV-kanaler. Men så är visst icke fallet.

Ikväll har jag dristat mig till att kika runt lite på de olika operatörernas utbud och jag valde att ringa ett av de stora bolagen, där jag tidigare varit kund genom dåvarande hyresvärd. Jo, det skulle gå att leverera det TV-utbud jag önskade men då måste jag ha bredband hos företaget också! VAD??? Jo, TV-kanalerna – så också baskanalerna – levereras via antennuttaget på internetbasis! Plötsligt skall jag betala, inte bara TV-licens, utan också en månadsavgift för TV SAMT internet! Alltså – jag har valt mobilt bredband för att jag inte vill lägga en massa pengar på sådant jag inte använder så mycket, bas-TV-kanaler skall jag kunna få in utan att köpa det extra och dessutom utan att tvingas på att köpa internet!

Idag är min internetkostnad 250:-/månad. Den skulle MER ÄN FÖRDUBBLAS bara för att jag vill ha basTV-kanalerna! Mitt pris skulle bli 598:-! 348 kronor mer än jag betalar idag! 600 spänn + licens 184,67 för att se på TV! Dessutom finns förslag på att höja licensen efter nyår 2016/2017…. Nästan tusen spänn för att se basTV, som jag skall kunna se utan att tvingas köpa ett TV-paket. Hur i helvete har det blivit så här galet?

Säljaren jag pratade med, försökte motivera mig med att jag får obegränsat med internet – och jag som inte ens gör av med de 40 Gb jag har på mitt mobila WiFi (och dessutom kan jag, vid behov, ta med lilla WIFI-dosan i väskan om det kniper med surfen på mobilen)

Visserligen går det att köpa en antenn modell á la 1952 och sätta någonstans i rummet, men år 2016 skall jag väl inte behöva gå drygt ett halvsekel tillbaka i tiden för att kunna se på några TV-program?

Jaja.. undertecknad får väl sitta här och tjura bäst hon vill då… men nästan tusen spänn i månaden för att se på TV – det betalar jag INTE! :furious_tb:

En kommentar till “Det där med att kunna se på TV”

  1. Micke Windows NT Mozilla Firefox 49.0 skrev den 18 Okt 2016 @ 22:05

    Håhå.. nittonhundrafemtiotvå!

    Nog borde du kunna fixa så du får in NÅN mast!

    Det var väl året de hade antenn stående på TV’n? :lol_tb: Nej, här får jag inte in någon mast alls… men som jag sagt så många gånger förr,
    så har jag ju världens bästa hyresvärd. Igår fick jag sms om att det kommer att ordnas med antenn nästa vecka :thumbup_tb: Om det är grannar som klagat, vet jag inte för jag har bara talat med närmaste grannen. Han tar ju in TV via internet så han har aldrig varit beroende av antennen.. men det löser sig och jag är tacksam för att jag inte köpt ett TV-paket jag inte vill ha och avvaktar till hur det blir nästa vecka.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php