Sep 25 sön 2016

Stress

Att hantera stress, är inte helt lätt. Stress och oro har en förmåga att stanna kvar i våra sinnen och kroppar vilket vi vill eller inte. Jag såg ett litet filmklipp som jag tycker beskriver ganska bra hur vi bör försöka hantera den. Filmklippet ersätts här av en bild jag tagit nu på morgonen men den följande texten, är exakt den text som återfinns i klippet:

En psykolog vandrade runt i rummet samtidigt som hon föreläste för sin publik om hur man hanterar stress
När hon lyfte ett glas med vatten förväntade sig alla att hon skulle fråga om glaset var halvtomt eller halvfullt

I stället frågade hon med ett leende:
”Hur tungt är det här glaset med vatten?”

Det kom en del svar och gissningarna varierade mellan 100 och 500 gram.

Hon svarade: ”Den absoluta vikten har egentligen ingen betydelse. Det beror helt enkelt på hur länge jag håller glaset. Om jag håller det i en minut, är det inget problem. Om jag håller det i en timme kommer jag att ha lite ont i armen. Om jag håller det i en dag, så kommer min arm att kännas som domnad och förlamad. I varje enskilt fall kommer glaset att ha oförändrad vikt, men ju längre vi håller det desto tyngre blir det.”

Hon fortsatte: ”Stress och oro är som det där vattenglaset. Om vi tänker på dem en stund händer ingenting. Om vi tänker på dem lite längre kommer det att börja göra ont. Om vi tänker på dem hela dagarna kommer vi att känna oss förlamade – oförmögna att göra någonting.”

Det är viktigt att komma ihåg att släppa det som stressar Dig. Så tidigt på kvällen som Du kan, lägg bort allt det Du bär på. Fortsätt inte att bära på saker på kvällen och inpå natten.

Kom ihåg att sätta ner vattenglaset.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php