Sep 10 lör 2016

Kalmar pride 2016

Då har Kalmar Pridefestival nått sin sista dag. Det har varit full fart i stan och vi var många som samlades i Kalamrsundsparken för att gå i tåget.

Många tror att det endast är hbtq-personer som går men vi är väldigt många heterosexuella som går också. Jag har gått ett par tåg i Göteborg, vilket är en upplevelse i sig. Att vi har rätt att älska de vi älskar, det är en självklarhet för mig. Man blir helt enkelt förälskad i en person och om det råkar vara en av samma kön som mig själv, ja, det må så få vara då. Vem har rätt att tala om vad som är rätt eller fel när det gäller kärlek. Det skulle vara som att säga till någon av mina söner att ”Det är fel att älska henne med blå ögon. Det måste ju vara en med gröna ögon”. Jag har släktingar, både blodssläktingar och ingifta/tillkomna i familjen genom andras partnerskaps familjemedlemmar som ingår i den grupp som kallas hbtq. Jag förstår inte varför man måste anordna dessa stolt(pride)veckor och tåg för att visa att det är okej. Det ställs aldrig krav på mig att jag presenterar mig med min heterosexuella läggning på samma sätt som man förväntar sig att en hbtq-person måste uppge sin läggning. Därför är jag kluven inför dessa pride-veckor. När anordnas stolta veckor och tåg för oss heterosexuella?

Nå, jag ger mitt fulla stöd att vi har rätt att älska de vi älskar, oavsett – så jag går med i tåget. Det är ett självklart val för min del.

Här är ett litet utdrag från dagens tåg

Klicka upp bilderna för större format

Dessutom uppträdde vår egen eminente ”Elaka Simon” ännu ett år på festivalscenen, Kalmarsundsparken och här kommer ca 30 sekunder av enav de låtar han framförde

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php