Sep 05 mån 2016

Träningen

Ja, hur går det med träningen? Hittills har jag gått varje dag. Det skall ske också denna vecka för att sedan gå ner till 3 dagar i veckan. Det är skönt att gå iväg varje dag och ”komma igång” och känna på maskinerna, hitta rätt muskler för rätt maskin e.t.c och leta efter andra sätt att träna än de klassiska som tar tid. Jag vill maxa träningen men inte behöva lägga mer än kanske 1 timme på att vara där.

I starten ser jag till att träna alla muskelgrupper varje dag för att, när jag går ner till 3 dagar i veckan, välja enskilda muskelgrupper just för dagen, men ändå se till att det blir en genomkörare för hela kroppen under veckan.

Något jag funderat på under åren sedan Kattlebells blev populära, om de egentligen är nödvändiga, om de ger en bättre träning än t.ex fria vikter? Jag är övertygad om att jag får lika många olika svar som personer jag skulle fråga så jag struntar nog i att lära känna kattlebells.

Jag är en aning emot att vi skall ha enskilda rum för tjejer – men vi tjejer får träna hos killarna (vart är jämlikheten där?) – och vid de få tillfällen jag tränat i tjejrummet, så har jag insett att tjejer på gym ofta är mer svinaktiga än killar. Det är fler tjejer än killar som inte torkar maskinerna/vikterna efter sig och tjejer har en förmåga att släpa på mobiltelefonen in i gymmet, sätter sig på t.ex en cykel och trampar i sakta mak samtidigt som de surfar eller snackar i telefonen! Att stänga av mobilen eller lägga den i skåpet ihop med sina kläder, är det inte tal om. Vad har dessa tjejer på gymmet att göra, undrar jag då? Ja, mer än uppehålla maskiner som andra vill använda i träningssyfte? Om jag skall skaffa mig en PT? Nå, det skulle ju vara denna legend då – det han inte kan inom träning, det är säkert inte värt att veta.

Det är i alla fall skönt att starta dagen tidigt på gymmet och känna hur dopaminet kickar igång mig :clap_tb:

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php