Aug 29 mån 2016

Stavgång och fönsterputs

11:39 i kategorin Allmänt

För ca 11 år sedan köpte jag stavar och idkade stavgång väldigt intensivt. Det fungerade bra och jag fick upp flåset rejält. När väninnan skulle flytta, var jag den enda som sprang upp och ner till vinden (hennes nya lägenhet var en vindslägenhet) utan att svettas och flåsa. Alla andra stånkade, frustade och torkade svett.

Men tiden förändras, stavarna kommer fram allt mer sällan – även om jag gjort tappra försök inemellan – men idag kom de fram igen :clap_tb: men inte på det viset som de är avsedda att användas.

Här som jag bor, finns det ett s.k fast fönster. Det går inte att öppna och därmed inte heller att putsa inifrån. Jag måste helt enkelt stå på utsidan och putsa. När jag dessutom bor en halvtrappa upp, så når jag inte heller upp till fönstret mer än dess nedersta del. Förra sommaren blev jag lovad hjälp av en professionell fönsterputsare jag känner, att h*n skulle köra förbi en dag efter sin arbetstid och ägna mitt fönster de 5 minuter de skulle ta.

Jag väntar ännu….

Men idag fick jag nog :furious_tb: Sedan jag flyttade in har jag klurat lite på hur det skall lösas. Det går att stå på en stol, men jag har inga stolar som är höga nog för att nå upp. Inte tänker jag köpa en stege bara för att kunna putsa detta fönster. Golvmoppens övre ände är för tjock för att kunna trä på fönsterskrapan och påvätaren… men så såg jag mina gåstavar i klädkammaren….

Det var bara att sno lite papper runt stången (jag tog bort pluggarna som stöter i marken) och trä på skrapan på ena staven och påvätaren på den andra – och surra fast det hela med silvertejp :happy_tb:

stavar

Fönstret blev inte så fint som jag önskade, men det blev i alla fall 100% bättre än det var innan. Man måste se lösningar före hinder….

Tänk vad lite tanke, gåstavar och silvertejp kan göra för glädje – och nytta! Eller som Kajsa Warg sa en gång: ”Man tager hvad man hafver

2 kommentarer till “Stavgång och fönsterputs”

 1. Micke Linux Google Chrome 52.0.2743.98 skrev den 29 Aug 2016 @ 22:44

  Har du hört talas om en bock? :happy_tb: :cool1_tb:

  Jodå :happy_tb: Hoppbock, k*tbock, h*rbock, getabock,
  råbock, sågbock, julbock, bocköl, syndabock, Bockarna Bruse
  och Gävlebock men ingen av dem passar att använda här :happy_tb:
 2. Micke Linux Google Chrome 52.0.2743.98 skrev den 30 Aug 2016 @ 20:11

  Haha.. Där fick jag svar på tal! :thumbup_tb:

  Hade Du verkligen räknat
  med något annat? :smile2_ee:
  :innocent1_tb:

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php