Aug 21 sön 2016

Oladdad mobil och kreativitet

20:59 i kategorin Allmänt

I februari köpte jag en ny mobiltelefon eftersom min S4 behagade göra ett snabbdyk ner i vatten. Det handlade om sekunder, men det fick ändå en del bekymmer i början. Den nya är en Samsung S5 Neo och har väl fungerar relativt bra. Dock har den haft stunder då den inte laddat batteriet och varje gång den varit avstängd, får jag en text som talar om att det inte går att hämta MMS-bilagan och att jag skall försöka senare. Det finns inget MMS att hämta alls!

Idag tröttnade jag i alla fall på att mobilen inte laddade. I början trodde jag det var fel på den nya laddaren, testade en av mina gamla samsung-laddare och det funkade. Ibland räckte det att jag bytte eluttag! Hmm… märkligt. I morse var det 4 % batteritid kvar så jag pluggade in laddaren, glömde kolla att den började ladda – något jag lärt mig att alltid ha koll på – och 1.5 timme senare har den laddat till 30% och avslutat där.

Jag bytta laddare, men det hjälpte inte. Pluggade in den i datorn.. och efter en stund plongade det till och den började ladda. Telefonen ringde och vips slutade den ladda.

Det var bara att plocka fram kvittot och åka till butiken och förklara problemet. Gissa vilken telefon som gick igång på hennes laddare i kundtjänst? Men hon skulle skicka in den och ja…vi får se om de hittar problemet. Min gamla trotjänare S4 får hänga med ett tag tills butiken hör av sig.

Tänk vilka problem vi har skapat oss i och med våra telefoner! Vad hade vi för problem innan vi hade dessa små lurar vi bär med oss i tid och otid?

Prinsessan har i alla fall kommit och vi har haft en kreativ dag. Det började med att hon sa att hon ville måla och gick till kistan där målarblock och färger finns. Efter lite lunch gick vi ut en runda. En f.d kollega sedan många år, kom gående med sin hund så vi stod och pratade en stund medan prinsessan gosade med hunden.

Men små prinsessor blir trötta och hon somnade stående på knäna i vagnen. Hon vaknade till när jag bar in henne i sängen och snart var det full fart igen. Vi skalade potatis och tillagade en kycklinggryta, gjorde potatismos, dukade och plockade fram salladen… sedan åt vi gott.

New Image

Lekarna avlöste varandra och sedan ville hon bada. Nu sover hon gott och i morgon är en ny dag. Nya kreativa handlingar skall sättas i verket och en liten stund på eftermiddagen skall en väninna se efter min prinsessa medan jag själv är på behandling, något jag bokade långt innan jag visste att jag skulle få så ädelt besök.

Just nu har jag i alla fall en laddad mobil och jag håller tummarna för att min oladdade får någon form av renovering… och kreativitetn får vila till morgondagen.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php