Aug 20 lör 2016

… och så kom sista dagen…

07:49 i kategorin Allmänt

Igår hade plötsligt 10 veckor rusat iväg och det var min sista arbetsdag på den aktuella verksamheten. 10 veckors skratt, intensivutbildning inom just den specialinriktning inom vård och sjukdomar, god kamratskap, goda medarbetare… dagar att hysteriskt stress och dagar av otroligt stillsamhet. Det har varit omväxlande, precis så som jag önskar i mitt arbete.

Men när man arbetar inom vården på något vis, så är det oftast väldigt varierande vilket man är på en vårdavdelning eller mottagning. Mottagningen jag varit på i sommar, är också en akutmottagning. Kliniken för verksamheten innefattar ca 5 olika enheter med sina specialiteter. Alla som jag haft ett nära samarbete med, har tålmodigt lärt ut sin kunskap till mig, svarat på frågor jag haft och visat mig vägen som berör just den vård och de sjukdomar som innefattas inom just denna specialinriktning. Vi har skrattat mycket och vi har stöttat varandra när det varit tuffa dagar. Vi har varit ett stabilt gäng och det har känts som om jag ”alltid” jobbat där. Fler av kollegorna sa det också och några av oss kommer att hålla kontakten vidare.

Vad jag gör härnäst, återstår att se. Arbetslös behöver jag inte vara. Som jag nämnt tidigare kan jag återvända till den arbetsplats som varit min, sedan september 2015. Men mitt mål är att hitta något annat. Jag stortrivs verkligen på den arbetsplatsen jag varit med alla de härliga kollegor och brukare jag haft förmånen att lära känna och redan för en månad sedan hörde personalansvarig av sig och frågade om jag kunde återvända omedelbart. Då visste de ändå om att jag varit kontrakterad i sommar. I torsdags fanns mail ifrån ansvariga för verksamheten och frågade om jag kunde återvända i höst. Eftersom jag såg mailet efter arbetstid och inte hade svarat omgående – jag svarar alltid när jag kan och vill – så ringde de till och med i samma minut jag lämnade min arbetsplats. Kunde jag återvända? Jag klargjorde att jag hör av mig under kvällen, vilket jag gjorde.

Men de får vänta på slutgiltigt svar gällande hösten. Jag har lite annat först. Det är alltid roligt när man är efterlängtad till en arbetsplats. Det är kvittot på att man gjort och gör ett bra arbete.

Hur känns det nu när jag lämnat den arbetsplats som varit min under sommaren? Det är med blandade känslor, så klart. Det har varit en mycket härlig och rolig sommar som skänkt mig ovärderlig kunskap och erfarenhet, inte bara att sätta upp på mitt CV utan att verkligen ta med mig vidare i arbetslivet. Jag är tacksam för att det fanns en person som tackat ja till just denna tjänst men hoppade av i sista minuten. Det gav mig chansen att få denna sommars utbildning.

Men nu är sista dagen gjort och nu blir det ett par dagars ledighet tillsammans med min lilla prinsessa nästa vecka. Vi har knappt sett varandra i sommar så vi kommer att ha härliga dagar med bus, lek och kreativitet.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php