Aug 19 fre 2016

Ännu en tidig morgon

Igår somnade jag ovaggad och trodde väl ändå att jag skulle få sova till 5 idag. En väninna och jag hade suttit på bryggan en stund och avnjutit solens sista strålar för dagen… tystnaden vid vattnet… Det blev ju en lång dag i och med att jag vaknade strax efter kl 03.

Men vad hände?

Kl 02.40 vaknade jag idag! Somna om var det inte tal om och vid 3.40 klev jag upp. Att ligga kvar i sängen och stirra i taket eller ens försöka somna om, det är bara stressande. Läsa hade jag inte ro i kroppen till så jag satte mig en stund i en mycket intressant meditation.

Frukosten blev tidig idag och den bestod av omelett med champinjoner och jag strödde knaperstekt baconhack över och sämre frukost kan man ju få i sig.

Idag är absolut sista dagen på jobbet. Det är med blandade känslor jag kommer att lämna verksamheten och kliniken. 10 veckors intensivutbildning i just detta specialområde har jag fått till mig. Underbara kollegor alla kategorier som med stort hjärta delat med sig av sin kunskap, som visat mig vägen och lärt mig just den verksamhetens spännande värld. Att ha kollegor som är väldigt inkluderande, som fått mig att känna mig varmt välkommen har också gett mig känslan av att ”alltid” ha jobbat där. Flera har sagt till mig sista veckorna att det känns just så: att jag alltid varit där och vi är ett gott sammansvetsat gäng: städare, sekreterare, sköterskor och sköterskor med specialistutbildning som krävs för verksamheten, läkare och undersköterskor. Det visar på en sammanhållning och gemenskap.

10 veckor har rusat iväg och jag ser tillbaka och undrar hur 10 veckor kunde gå så fort. Men det är sant det som sägs: Tiden går fort när man har roligt! Någon eller några kommer jag att ha fortsatt kontakt med. Man får plocka godbitarna, ta med sig det som är bra och föra in på nästa arbetsplats.

Vad som händer nu, återstår att se. Jag har lite på gång som jag hoppas på. Men ror jag inte i land just det, så återstår att återvända till den arbetsplats jag haft det sista året. Det är absolut inte det sämsta, snarare tvärtom… men det är inte vad jag vill ha och göra. Det jag önskar och vill ha är det jag hoppas ro i land.

Ha en härlig dag och helg!

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php